#EH: Jak se nevyplácí internet na hromosvodu

<< < (2/3) > >>

František Sichinger:
Já jsem tento pátek na opravě na protějším objektu na Kvildě nevydržel a musel fotit.
Je to novostavba.

Jaroslav Molák:
Nádhera pro pozorovatele-čisté řemeslo.
Aktivní hromosvod se satelitní anténou jako perfektní příklad toho, kdy jednoduché řešení vzešlo z lidové tvořivosti.
Zbývá jediné: když přijde bouřka - šup do peřin a pomodlit se

Václav Třetí:
Citace: František Šohajda  17.08.2021, 09:02

při amatérské práci třeba na zapojování WiFi do bytů, domů dají na jímací tyč anténu od WiFi

Přesně toto jsem včera večer potkal na cestě domů. Jedu jednou vsí poblíž a koukám, co to modře svítí asi tak dva metry nad střechou jednoho domku. Malá parabolická anténa na internet! Stará prvorepublikov á verze jímače a kousek od vrcholku to svítilo. Jak to tam dostali, no snad jedině pomocí plošiny, takže na amatéry to nevypadá. Až pojedu znovu okolo - snad na to nezapomenu - tak se podívám za světla.

Peter Lovacký:
Sa divím že toho nie je viac vo vzťahu k realite na strechách...

No žeby naindukovaný či priamy bleskový prúd a prepätie cez jeden tenký internetový káblik zničili všetky zapnuté spotrebiče v dome, a káblik samotný ostal nepoškodený,?.. a potom všetkom ho stačilo len laikmi presunúť na bezpečnejšie miesto?

To by chcelo podrobnejšiu analýzu rozsahu škody, a zobrať do úvahy napr. aj miesta kde je vyrovnanie prepätia najpravdepodob nejšie, .. napr. citlivé vnútorné zapojenia spotrebičov, kde je škodlivý preskok z potenciálu PE cez mini varistor o dosť pravdepodobnej ší jak v napäťovo skúšaných prístrojoch, ističoch a rozvádzačoch.. (o funkčných SPD sa vo videu nehovorí)

Ja len že všetko zvaliť na jeden IT káblik je také prvoplánové(netvrdím že nemá svoj podiel)..no každý súdny znalec si dobre rozmyslí pod jakú príčinu škody dá svoj podpis..

Pavel Horský:
Citace: František Sichinger  22.08.2021, 19:38

Já jsem tento pátek na opravě na protějším objektu na Kvildě nevydržel a musel fotit.
Je to novostavba.

A když zazvoníte u provozovatele objektu a upozorníte ho na to, že objekt vlastně není chráněn, budete rázem za největšího idiota na celé Zemi...co na celé Zemi....v celém vesmíru, protože má v šuplíku revizi, která hovoří jasně o tom, že je revidovaná soustava v pořádku a objekt tak bez nejmenších pochyb ochrání.
A zrovna na Kvildě je veliké procento, že se majitel v několika dalších letech přesvědčí o tom, že je vše jinak.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana