Jsou jističe známých značek z Bauhausu kvalitní?

<< < (4/8) > >>

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  25.07.2021, 09:21

Myslíš tu ze Sudoměřic nad Moravou?
Opravdu to jsou i dnes nefunkční šmejdy?
Slyšel jsem od jejího majitele, že se HODNĚ zlepšili. ;)

Již před 10 lety hlásali o přednostech svých výrobků oproti konkurenci a ještě k tomu se hodně zlepšili (dance)
Přeji aby jim výrobky fungoval tak jak má.
Jinak je mě to vlastně jedno, u mne jsou na listině nepoužívat.

Vladimír Štemberg:
K úvodní otázce kolegy Brady: Nedovedu si představit, že by renomovaná firma vyráběla pod stejným označením dvě řady výrobků. Jednu kvalitní pro odborné obchody, druhou řekněme "ekonomickou" pro hobymarkety. To by byla ekonomická sebevražda. Případná  nižší cena v hobymarketu není způsobená horší kvalitou, ale tím, že nadnárodní společnosti nakupují po vagónech, kdežto odborný velkoobchod jen po bednách. Ale hobymarkety vedle opravdových výrobků nabízejí i různé fujtajbloviny šestnácté jakosti, jen když je to levné a prodává se to.
K jihomoravské firmě B.....a ze Sudoměřic: Když před lety začínali s výrobou, kvalita výrobků nebyla valná. Kromě toho někdy výrobky nesplňovaly ani evropské normy. První řada jednomodulovýc h jističochránič ů byla nejen tak velká, že se do některých rozvaděčů vešla jen obtížně, ale přímo v katalogubyla označená Jen pro vývoz, protože odpojovala jen fázi, a ne současně i nulu. Od té doby ale výrobky několikrát inovovali a kvalita se podstatně zlepšila. Obchodní ředitel pan Hudeček jezdil po republice a zdarma rozdával vzorky jističů. A moji důvěru si získal. Jednomodulovýc h jističochránič ů poslední řady jsem namontoval již mnoho, a reklamace žádná. Je ale pravda, že to bylo pro domácnosti, nikoliv pro průmysl, kde jsou požadavky přísnější.
A zhruba před rokem vzhledově úplně stejné jednomodulové jističochránič e začali prodávat v Německu s označením Siemens. Nevím, zda to jsou výrobky přímo od Siemense, nebo zda je vyrábějí v Sudoměřicích s označením Siemens, ale v obou případech to svědčí o slušné kvalitě. Siemens by si určitě nekazil pověst tím, že by pod svou značkou prodával šunty, nebo výrobky vzhledově se šunty shodnými.

Václav Třetí:
Před nějakým časem jsem s  jističi Siemens dělal. Bylo to přání zákazníka, měl je všude a měl s nimi velmi dobré zkušenosti. Rozhodně se nepodobaly B... . Chrániče se používaly také Siemens, ovšem klasika 3L+ N.

Tak nevím, nechci někomu uškodit, ale zkušenosti mám takové, že zůstanu u F&G-Eaton.

P.S. To, co říká majitel je celkem pochopitelné, nedá se předpokládat, že bude říkat o své firmě něco nelichotivého. Mě přesvědčí  informace např. od známého kolegy, který je používá a je spokojen.

Jiří_Hrubý:
Citace: Vladimír Štemberg  25.07.2021, 10:18

Nevím, zda to jsou výrobky přímo od Siemense, nebo zda je vyrábějí v Sudoměřicích s označením Siemens, ale v obou případech to svědčí o slušné kvalitě. Siemens by si určitě nekazil pověst tím, že by pod svou značkou prodával šunty, nebo výrobky vzhledově se šunty shodnými.

V PRC se vyrábí čtyřkolová věc, velmi podobná BMW...
Siemens hraje jinou ligu, navíc už od pohledu se nejedná o produkty ze stejné linky.
Za sebe mám pouze špatné zkušenosti s 3f jističi B......a, které po vybavení zkratem v instalaci mají ač nové, stejnou vlastnost jako ITM(V) a sice ne vždy sepnou všechny póly na první pokus. Neměl jsem ještě příležitost pitvat, ale tak nějak čekám plastová táhla, už podle gumovitého projevu při nátahu.
A to když přicházeli na trh, docela jsem jim fandil.

Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý  25.07.2021, 13:24

... po vybavení zkratem v instalaci mají, ač nové, stejnou vlastnost jako ITM(V) a sice ne vždy sepnou všechny póly na první pokus.

ITV a ITM to však nedělaly nové, ten problém se začal projevovat až tak po 20 až 30 létech. A pokud nejsou uvnitř zrezlé (protože do nich v dřevěné rozsušené bedně na domě při každém dešti naprší) nebo plné písku ze sypající se omítky, tak většinou stačí utáhnout šroubky v bakelitovém "trámku",  který spojuje jednotlivé páčky, aby šly při nahazování přesně synchronně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana