Jak zjistit, kdo zakopal přípojku do země a odstranil nadzemní vedení?

(1/4) > >>

Petr Barsc:
Rozhodl jsem se na zahradě postavit stání na auto.
Projekt, vyjádření dotčených orgánů mám.
Pouze ČEZ zamítl, že se stavba nachází v ochranném pásmu nadzemního vedení.
Namítl jsem že vedení je v zemi.
K souhlasu nyní požadují abych doložil projekt nové přípojky a revize.
Dům vlastním 4 roky.
Předchozí majitele zemřeli a dům se rekonstruoval v roce 1972.
ČEZ chce po mě vědět, kdo přípojku zakopal do země a odstranil nadzemní vedení, že oni ho tam mají.
Poradíte co dělat?

(Původní jasná otázka tématu zněla: "Neexistující vedeni?").

Václav Třetí:
Je třeba zjistit, kde se stala chyba. S největší pravděpodobnos tí je u ČEZ, ale oni ji hledat nebudou. Dost dobře se nedá předpokládat, že by někdo sám udělal na černo změnu přívodu do objektu z nadzemního na kabelový. Při rekonstrukci v roce 1972 by s největší pravděpodobnos tí jako změnu z vrchního vedení holými vodiči udělali přívod závěsným kabelem, to bylo tehdá obvyklé a žádané hasiči. Změna bude tedy asi výrazně novější. Také je podstatné, kudy kabel v zemi vede.

Dodal jste také málo informací.
Nadzemní vedení má být k vašemu domu jako přípojka?
Měření (elektroměr) máte v plotě nebo v (popř. na) domě? Nebo je v plotě alespoň skříň s pojistkami? Jaká je sazba u elměru? Nebyla měněna v poslední době?
Distribuční vedení v ulici je (předpokládám) nadzemní, jak jsou provedeny přípojky k ostatním objektům?

Co s tím? Sdělit ČEZu, že jste objekt takto převzal, že ho tak vlastníte již 4 roky a nemáte žádnou dokumentaci o změně, která proběhla zřejmě v době dávnější, kdy jste nebyl majitelem. Zdokumentujte fotografiemi situaci a ať vám sdělí, jak to máte řešit. Bylo by asi užitečné dostat tam technika, aby to prohlédl a vyjádřil se. Proti zaměstanavatel i nepůjde, ale osobní kontakt vždy přinese nějaký posun a většinou i řešení. Dá se také udělat co požadují, tedy dodatečně projekt (zakreslení skutečného stavu) a revize.

Fuk Tomáš:
Asi bych považoval za podstatný ten fakt, že zaplombováním elektroměru ČEZ de facto převzal zemní přípojku do své správy.

Jiří_Hrubý:
Citace: Petr Barsc  16.07.2021, 21:27

Pouze ČEZ zamítl, že se stavba nachází v ochranném pásmu nadzemního vedení.

V případě vzdušného vedení nn by mně docela zajímalo to ochranné pásmo...

Citace: Petr Barsc  16.07.2021, 21:27

ČEZ chce po mě vědět, kdo přípojku zakopal do země a odstranil nadzemní vedení, že oni ho tam mají.

Není vaší starostí, kdo kdy provedl přeložku přípojky, případně zda se jedná pouze o chybu v evidenci.
Přípojka je majetkem distributora a v rámci preventivní údržby by o tomto stavu měl někde existovat záznam, pokud tedy není přípojka někde v nepřístupném místě a nikdo ji nikdy neviděl.

Citace: Fuk Tomáš  17.07.2021, 12:19

Asi bych považoval za podstatný ten fakt, že zaplombováním elektroměru ČEZ de facto převzal zemní přípojku do své správy.

Ne tak docela, přípojka a plomba na elektroměru spolu vůbec nesouvisí, neboť elektroměr není připojen k přípojce, ale k HDV.

Václav Třetí:
Ještě tazatele upozorním, že aby mohl dále komunikovat, je třeba se přihlásit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana