Bezpečnost při provádění revize

<< < (3/5) > >>

Miroslav Revús:
A hlavne: nikdy sa im nevybijú baterky!  ;)

Peter Lovacký:
Citace: Vlado Konrád  16.07.2021, 07:57

Zabudli ste na šťastných vlastníkov kľukových Megmetov  :)

Nič proti, v pohode, ..my zas máme prenosné meráky do ruky i na plece na 2,5 i 5 kV, a nijaké meracie vozy to nie sú...no ja som sa pýtal v prvom rade na toto:
Citace: Peter Lovacký  16.07.2021, 06:07

Existuje na takú povinnosť skratovať žily aj dajaký upresňujúci predpis?

Citace: Jan Bocek  16.07.2021, 08:27

máme ve výbavě stále kromě jiných MP i Megmety na kličku. Mimo jiné, není je nutno kalibrovat.

Podľa ich návodov možno nie...no jak potom overujete ich súlad s požiadavkou čl. 6.4.3.1 6tky, keď podľa nej revidujete?

František Šohajda:
Konstrukce MP musí odpovídat ČSN EN 61 557 !
Moderní přístroje po měření odstraní náboj v měřeném vodiči samy!!
Asi MEGMET na "kličku" už těmto požadavků zdaleka neodpovídá!! (dance)
(Starší přístroje)

Jirka Š. Svejkovský:
Nevím, jak onen Megmet, ale přístroje, co jsem měl k dispozici já vybíjely obvod přepnutím na měření napětí. Stačilo pak počkat, až rafička klesla k nule.

Nesmělo se na to zapomenout, pak mohl přijít zasloužený trest. Sám jsem si ho vykoledoval při měření izolace napětím 1000V.

Peter Lovacký:
Citace: František Šohajda  16.07.2021, 11:16

Konstrukce MP musí odpovídat ČSN EN 61 557 !

To zas nemusí byť celkom pravda...stačí keď bude starý merák poskytovať rovnaký stupeň funkčných vlastností a bezpečnosti ktorý požaduje 61557čka...

No jak sa taká požiadavka dá naplniť bez skúšky a kalibrácie na podmienky v 61557, tak to naozaj neviem...
A podľa môjho by sa mal takto overiť každý iný, a nielen starší merák, ktorý výrobca nevyrobil v súlade s 61557čkou...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana