Je možné pro spínání zásuvek použít běžné instalační relé s proudem 20A?

<< < (7/7)

Václav Třetí:
Zejména požární bezpečnost - jak již napsal kol. Hruda - a úspora proudu, vypnou se také zapomenuté nabíječky všeho možného a st-by stavy počítačů. V běžné kanceláři je 12 až 14 hod. klid a stačí pokud běží lednice a server (pokud tam je).

Velký Bobeš:
Citace: Tomáš Žabka  08.07.2021, 14:27

Taky už jsem vyděl IT 230V zásuvky ...

::) Dělejte s tím něco! :'(

Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský  12.07.2021, 09:18

A proč to tak je? Co to má za význam?

Může jít o naplnění čl. 718.422.Z1 ČSN 33 2000-7-718.

Pavel Horský:
Radime, abych řekl pravdu, dost dobře nechápu požadavek Tebou citovaného článku normy. To jako budu v kantýnách vypínat část elektroinstala ce a část nechám v chodu? (lednice, chladící vitríny, EZS, data....),  to samé v prodejnách a v místnostech pro výstavy, kde mohou být vystaveny exponáty, které jsou mnohdy závislé na chodu elektroinstala ce. Divné. Kolikrát mi to přijde, že se normotvůrci snaží nacpat do norem všemožné záludnosti a kolikrát bez rozmyslu jen se snahou co nejvíce nafouknout svoji práci, aby bylo vidět, že si zaslouží výplatu :-(

Radim Strycharski:
Jak už to napsal David Hruda. Setkal jsem se s tím v jednom obchoďáku, kdy měla šatna a kuchyňka pro zaměstnance jeden vypínač, který měli zaměstnanci za povinnost vypnout po zavírací době. A to ještě neplatila 7-718.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana