Kde je vhodnější umístění domácího telefonu, u dveří nebo v obýváku?
Michal Čeleda:
U některých systémů DT může mít jeden uživatel i více telefonů.
Václav Třetí:
Citace: Michal Čeleda 08.06.2021, 07:17
U některých systémů DT může mít jeden uživatel i více telefonů.
Dá se říci, že u většiny, u systémů 4+n to není problém vůbec, u programovateln ých je to zejména o naprogramování .
Citace: Jan Franěk 08.06.2021, 05:44
... zákazník k tomuto účelu používá svůj mobilní telefon. Pak je jedno kde majitel je a komunikuje s "hostem" u branky klidně z práce, hospody... dovolené...
Ovšem pak bývá občas problém, jak vykomunikovat s podezřelým návštěvníkem, že tam ještě 14 dní nebudu, abych mu rovnou nesdělil, že mi může dům mezi tím vystěhovat celý. To se téměř stalo jedněm mým zákazníkům, po hovoru s divným návštěvníkem u branky měli špatný pocit, tak asi za 5 min. zatelefonovali známému, aby se tam dojel podívat. Ten rovnou zavolal policii a ejhle , podařilo se chytit velice drzé vykradače domků. Chodili "pracovat" v 9 hod. ráno. Velice odhodlaně a neskrývaně vybírali a stěhovali, co se jim hodilo, aniž by brali ohled na to, že se okolo pohybuje dost lidí. Spoléhali, že když se budou chovat suverénně, nikoho nenapadne v tuhle dopolední dobu, že kradou.
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 08.06.2021, 09:19
Ovšem pak bývá občas problém, jak vykomunikovat s podezřelým návštěvníkem, že tam ještě 14 dní nebudu, abych mu rovnou nesdělil, že mi může dům mezi tím vystěhovat celý.....
To je na každém. Osobně radím zákazníkům, každého podezřelého rovnou posílat dopr... s tím, že jestli na mne ještě jednou zazvoní, rovnou volám policii. Chovat se suveréně tak, jako bych byl doma. Stačí věta, že mu neotevřu a k brance nepůjdu, protože s ním mluvit prostě nechci.
Navíc většinou je to u RD kombinované s kamerovým systémem a není problém se pro jistotu domu podívat ;) Ale ano, nic není 100% ochranou, ani EZSka.
Dlouhé roky mi dům u rodičů hlídala zvědavá "tetka" od sousedů. To mě otravovalo volání že mi před domem stojí modré auto s pražskou značkou, kterou si zapsala. Dnes bych takovou tetku asi i uvítal ;D
Citace: Václav Třetí 08.06.2021, 09:19
Dá se říci, že u většiny, u systémů 4+n to není problém vůbec, u programovateln ých je to zejména o naprogramování .
Většinou používám sběrnicové systémy a není nejmenší problém pod jedno tlačítko dát třeba 3 telefony a podobně.
Jaromír Táborský:
Tip na domovní komunikaci. Žádnej zvonek a videotelefon už vůbec ne. A je klid. Když se chce k nám někdo dotlouct nakonec volá mobilem tomu, za kým jde. Možná to někdo nepochopí ale dělat vrátnýho celé rodině to je opravdu opruz.
Václav Třetí:
Ovšem byli i tací, co se tímto způsobem dopracovali k exekuci!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana