Pozná někdo pohonnou jednotku tohoto zdroje?
Miroš Jan:
Včera jsem ulovil tento snímek u jednoho zákazníka. Česká poctivá práce. Dle sdělení místní údržby, mají tento náhradní zdroj velké oblibě, neboť je nejspolehlivěj ší ze čtyřech náhradních zdrojů. V provozu cca 40 let. Jedinve é co vím, že generátor má cca 450 kVA. Motor se startuje vzduchem, a má cca 600 – 650 ot/min. :)
Uronil jsem slzu při zvuku tohoto motoru. :'( :'( :'(
František Šohajda:
Také ho máme v nemocnici, pracuje spolehlivě už přes 40 let!!
Je to motor ČKD ,bez turba,klasika, my máme jeden, co byl vyroben pro loď, ale ta se nevyrobila, tak ho prodali.
Takové soustrojí pracují spolehlivě třeba za vesnicí v Egyptě, nebo na horách za vesnicí v Peru dodnes!Místo natažení vedení.
Je to takový nezmar, ale dnes bude hodně čelit odstavení z řad ekologů!!
Jen to startování vzduchem z láhve je trochu ošidné na únik vzduchu. Start se tlakuje cca
20-30 atm vzduchem , nepatrný únik za 24 hodin dokáže vše vypustit!
Tomáš Žabka:
Můj otec ty motory a centrály projektoval, zkusím mu hodit link jestli to nepozná.
Václav Třetí:
Ten start stlačeným vzduchem je docela drsný, ovšem pokud funguje, tak je velice účinný. Znal jsem jedno podobné soustrojí, to bylo sice "jen" 300kW, při startu bylo slyšet o 300 m dál, pak již v běžném dni zanikl provozní hluk v ruchu ulice. Zařízení bylo ze začátku 50. let a bylo vzhledově prakticky stejné. Pokud vím, pracuje dodnes.
Tomáš Žabka:
Tak pravděpodobně se jedná o 6-27,5A0S 405 kVA, 400/231V 50 Hz, 600 ot/min. Kdyby bylo potřeba možná by našel i něco víc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana