Jaký doporučíte konkrétní typ zásuvky pro smyčkování (Al + Cu)?
Honza T.:
- ano, rekonstrukci se chci vyhnout, kuchyně je relativně nová a dostat se do zdi k instalaci by stálo spoustu peněz. Beru to jako nejzazší možnost
- elektrikář ("člověk živící se elektroinstalc emi") nejsem, ale elektrovzdělán í mám a problémům s kombinací Al/Cu rozumím. Mám i vyhl 50. Jen nejsem v každodenním kontaktu s běžnou praxí a používanými produkty a v katalozích většinou není vidět konkrétní provedení "strojku", jestli řeší můj problém
- Wago 221 by mohlo být řešením ale musím se podívat kolik je místa v krabici, jestli se mi tam svorky vejdou 3 pod zásuvku
Pátrám proto po zásuvce, která má ke každému pólu 2 samostatná připojovací místa abych dal Al a Cu zvlášť.
Jiří_Hrubý:
Tak tam dejte 5512A-2349B a hlavně dobře zvažujte co všchno tam zapojíte, hlavně s přihlédnutím ke stavu instalace.
Václav Třetí:
Přesně jak píše kol. Hrubý. Dvojzásuvka ABB Tango nebo Klasik (všechna provedení, co používají strojek 5512) je to, co vyhoví vašim požadavkům i pro připojení hliníkových vodičů v kombinaci s měděnými. Jen je třeba mít dostatečnou délku vodičů, aby se dalo zapojit na nepoškozené čisté konce.
P.S. Pozor na dvojzásuvky ABB s pootočenou horní zásuvkou - ty jsou bezšroubové.
Honza T.:
Nakonec jsem použil Wago 211 s kontaktní pastou a ABB 5512. Místa bylo v krabici dost a tohle mi přišlo jako nejlepší řešení.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana