Jaké zásuvky použít v kempu pro karavany?

<< < (2/4) > >>

David Hruda:
Ta Omnia se mi líbí, jen nevím, jak moc "odolný" je ten zámek, aby se po prvním týdnu nemusel měnit nebo nedošlo k vylomení celého mechanismu. Budu se na to muset podívat.

Zákazník chce klasické zásuvky 230V/16A, že prý každý karavanista je na to připraven sadou přechodek...

Lukáš Rotrekl:
ty zámky jsou takový, no, jako zabránění náhodnýmu zneužití asi postačí, ale,..... jak u omnie, tak u těch PCE.

Václav Třetí:
Nevím, zda je striktní požadavek, že musí být uzamykatelné zásuvky. Já bych spíš volil systém rozvaděče, odkud se jednotlivá připojovací místa zapínají jističem charakteristik y C před elektroměrem. Ten je buď pod dozorem nebo důkladně zamčený. Na stanovištích osadit pouze zásuvky a v krabici jistič char. B a chránič, které si obsluhuje karavanista. 

Použité zásuvky by měly odpovídat běžnému standardu EU, čili průmyslového typu CZ 1632, které jsou běžné ve většině kempů.

David Hruda:
Citace: Václav Třetí  16.05.2021, 23:10

Nevím, zda je striktní požadavek, že musí být uzamykatelné zásuvky. Já bych spíš volil systém rozvaděče, odkud se jednotlivá připojovací místa zapínají jističem charakteristik y C před elektroměrem. Ten je buď pod dozorem nebo důkladně zamčený. Na stanovištích osadit pouze zásuvky a v krabici jistič char. B a chránič, které si obsluhuje karavanista. 

Použité zásuvky by měly odpovídat běžnému standardu EU, čili průmyslového typu CZ 1632, které jsou běžné ve většině kempů.

Panují obavy, aby v případě poruchy nevypadlo jištění v té zamčené části a obsluha tam nemusela pořád chodit zapínat (je to dost daleko...). Ale zdá se mi toto řešení jako dobrý nápad.

Ty běžné zásuvky jsou požadavek investora, musím zjistit, proč to chce takhle, ale zdálo se mi, že v tomhle ohledu má jasno. Možná počítá i nějakým jiným použitím mimo ty karavany.

Václav Třetí:
Jistič předřazený elektroměru v char. C o stupeň vyšší hodnoty by neměl padat tak snadno.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana