Nemáte někdo nákres nízkého zděného pilíře pro přípojku?
Biges:
Nemáte tu někdo výkres toho, jak má vypadat elektrorozvodn ý pilíř z bílých cihel?
Obsahuje:
- skříň přípojková SS 102
- rozvaděč elektroměrový RE1
Našel jsem zde na fóru toto, ale to je pro ten úzký a my potřebujeme nižší, kde jsou rozvaděč a skříň vedle sebe:
https://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=dlattach;topic=9248.0;attach=3540
Zkoušel jsem PRE, ti mi dodali jen sloupek s plynem (velký), popřípadě opět takovýto vysoký.
Jde nám o to, aby byl co nejmenší, v rámci limitů.
Jiří_Hrubý:
Citace: Biges 10.05.2021, 17:54
Jde nám o to, aby byl co nejmenší, v rámci limitů.
K tomu nepotřebujete výkres. Musíte splnit požadavek v PP. Pro ČEZ je minimum 60 spodní hrana rozvaděče a zároveň minimálně metr na střed elektroměru od definitivního terénu.
Doporučuji tedy prostudovat PP vaší distribuce, kde naleznete vše potřebné.
Biges:
Díky, ale stavební firma by ho ráda a když vidím kolem kolik je křivých a "padajících" sloupků, tak s nimi souhlasím. Je s podivem, že se to sice všade staví, ale výkres na to není (alespoň ne veřejně dostupný).
Jiří_Hrubý:
Zedník, který neumí vyzdít pilířek s dutinou, postavený na betonovém soklu s prostupem a hydroizozací, není zedník, ale hňup.
Nedavno si jeden baráčník předělával plot do betonových tvárnic, v cestě mu překážel právě elměr a SS100 v pilíři. Zedník Franta to rozboural, skříně podepřel kozama a trámky a celý to zasadil do podezdívky z těch betonových bloků, jak by to tak bylo odjakživa. Bez vypnutí. Den to holt viselo na kabelech.
Tím chci říct, že kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod a to je právě vlastnost mnohých lehkoživek, kteří tak poškozují pověst řemeslníkům a živnostnictvu.
Spíš si myslím, jestli absenci plánku nepoužívají jako výmluvu, protože se jim do toho nechce.
Ty různě vyvrácené pilíře jsou plasťáky. U těch je to bohužel běžný jev, protože jsou pouze v zemi a málokdy se povede je usadit tak, aby nesesedaly.
Obdobně se využívá například požadavek na zaizolování nadzemního vedení, i když je 10m od objektu. Nic to nestojí a získá se tím měsíc času, nebo si zákazník sežene někoho jiného...
Pavel Horský:
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,6684.0.html
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana