Jak určím úbytek napětí UΔN na nulovém vodiči?
Fuk Tomáš:
To by vyšlo 6 A. Chybka je ještě někde jinde.
Jan Kelbich:
Citace: Fuk Tomáš 11.05.2021, 17:19
To by vyšlo 6 A. Chybka je ještě někde jinde.
Právě jsem to chtěl napsat. 6,08276253029814 A.
Jan Kelbich:
Citace: Fuk Tomáš 11.05.2021, 13:38
Mně vyšlo 22,48 A zpožděných o 161,6º za napětím L1, a úbytek 1,21 V.
Lišíme se jen v polaritě. Podle mě 0,32099806602738 rad, součet proudů musí podle I. KZ dávat nulu.
Fuk Tomáš:
To bude tím, že každý máme jinak nastavenou “kladnou” polaritu proudu vodičem N.
U mne, když je zapojen jednofázový spotřebič mezi L a N, tak při účiníku 1 je fázový posun mezi napětím fáze L a proudem vodiče N nulový, zatímco u vás je v protifázi. To je čistě věc konvence.
Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak já se na to dívám jako na soutok tří řek, zatímco vy se na to díváte jako na nádrž se čtyřmi přívody. Oba přístupy jsou správně.
P.S. Zajímalo by mě, jak by klasifikovali jalovost toho proudu IN zastánci jalových proudů z vedlejšího vlákna ;)
Rozmahel Vladimír:
No tak třeba já bych váš výpočet ověřil klešťovým ampermetrem. o:-)
Píšet o proudu zpožděném za napětím, tedy by to mělo být jako u cívky? Napřed napětí a potom proud. Chrakter toho proudu by tedy byl induktivní.
Kapacita a indukčnost různých zátěží by se měla zčásti kompenzovat na místě. Ze sítě by tedy byla odebírána induktivní jalová nenergie. Vodič by byl zatěžován mimo činného odběru i induktivním jalovým proudem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana