V kterém roce se vyráběla VADASKA?
Václav Třetí:
Tak ještě přidám svoji červenou Vadasku alespoň popisem, nevím proč, ale foto mi nejde přidat.
Ta moje je zase trochu jiná, kovový štítek (do 500V, ovšem daleko více opotřebený) má jako ta vlevo na foto kol. Bělohlávka, kdežto bakelitové tělo má umístěný nápis STAKO E82 a znak VADAS stejně jako na té pravé. Jak je vidět, bylo mnoho variant za mnoho let, kdy se vyráběly.
P.S. Ta moje je také stále funkční, ovšem zkušební kabely již vykazují docela silné stopy zpuchření, ale kupodivu nemají zkrácené ani jinak poškozené, opálené "hroty" a jsou dlouhé 32mm.
Karel Bělohlávek:
Citace: Václav Třetí 29.04.2021, 03:42
Ta moje je zase trochu jiná, kovový štítek (do 500V, ovšem daleko více opotřebený) má jako ta vlevo na foto kol. Bělohlávka, kdežto bakelitové tělo má umístěný nápis STAKO E82 a znak VADAS stejně jako na té pravé. Jak je vidět, bylo mnoho variant za mnoho let, kdy se vyráběly.
Tato varianta už tu v minulosti také jednou byla.
https://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=22174.0
Pro úplnost ještě ty varianty METRA. Fotky sice nic moc, základní rozdíly jsou však vidět. Ta celoplastová verze bohužel není moc fotogenická. Netroufám si říci, zda existuji ještě jiné varianty, např. jako německá varianta u novější verze ZN1.
U zkoušeček bez popisu jsou roky výroby patrny přímo z fotografií, u druhé zleva je uveden na zadní straně rok 1966, u zbylých dvou jsou údaje bohužel nečitelné.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana