U koho zajistit měření maximálního proudu?
Honza6559:
Chtěl doporučit firmu nebo společnost které se zabývá měřením maximálního odběru elektrické energie.
Vysvětlím proč:
Potřebuji změřit maximální odběr ve fabrice kvůli změně rezervovaného výkonu a hodnotu hlavního jističe/deonu.
Protože fabrika je starší tak už nepotřebuje takový výkon jaký byl před 30 lety. Elektrický odběr se pořád mění v závislosti zapínání a vypínaní spotřebičů/ strojů tak jde jen těžko trefit její odběr.
Proto chci zvolit variantu kdy by se umístil měřící přístroj do rozvody, napojil se na hlavní přívod a třeba týden by měřil elektrický odběr čímž by po týdnu bylo jasné jaký je jeho maximální proudová špička a s toho výsledku by se vycházelo dál.
Lukáš Rotrekl:
Z faktury od dodavatel to vyčíst nejde?
Měřák na to mám. Horší je to s časem. Ale pokud jste někde Brno a okolí, tak se mě ozvěte.
Jan Bocek:
Je to práce pro běžného "energetika".
Pokud máte instalované měření 1/4 hodinového maxima tak je to jen analýza odběrového diagramu a následné jednání u dodavatele a změna smlouvy na následující období.
Spousta firem má nastavený zbytečně vysoko odběrový diagram a také hodnotu hlavního jističe. Pokud se s tím energetik nezabývá.....t uto analýzu zvládne i revizní technik se zkušenostmi.
Jirka Údržbář:
Nebylo by nejlevnější nainstalovat si na přívod nějaký univerzální monitor (například od firmy e-mega)?
Darwin Khonus:
Citace: Lukáš Rotrekl 23.04.2021, 08:33
Z faktury od dodavatel to vyčíst nejde?
Můžete mi poradit jak by se tato informace dala vyčíst z faktury? Často se mi stává, že mi investor předloží faktury za posledních x let a očekává, že z toho vyčtu zda je hlavní jistič dostačující nebo předimenzovaný . Vždy jsem odpovídal, že z faktury se dá vyčíst pouze průměrná spotřeba. V tomto případě bych spíš potřeboval maximální hodnoty a časy jejich trvání.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana