Musím přemístit elektroměr do oplocení nebo jde o neoprávněný odběr elektřiny?

(1/4) > >>

Erna Kratochvílová:
Při zjištění neoprávněného odběru nám byl v RD odebrán elektroměr.

Po vyřízení všech potřebných formalit jsem se obrátila na odbornou
firmu, a požádala o znovuzapojení elektřiny.

Bylo mi konstatováno,že
elektroměr se musí přemístit do oplocení domu.
Toto řešení se mi nezdá, neboť elektroměr byl v domě 21 let a nevidím důvod ,  proč bych elektroměr měla přemístit do plotu.
Elektroměr byl odebrán z důvodů mechanického poškození (provrtán) a ne z důvodů špatného zapojení elektroinstala ce. Můžete mi někdo poradit?

Daniel Veceřa:
Pro znovupřipojení musíte splnit připojovací podmínky dodavatele, mezi nimiž je i volně přístupný elektroměr. Po přečtení vašeho dotazu začínám chápat proč to chtějí...

Petr Mužík:
Bohužel musím souhlasit s panem Večeřou, i když pokud by jste se svému dodavateli elektrické energie chtěla postavit. Tak tu možnost je, protože, i když vás asi na rozvodném závodě "odkážou" na Zákon č. 458 - Energetický zákon, tak ten tohle vůbec neřeší.
A i když to mají v připojovacích podmínkách, dá se např. u E.ON, dohodnout.
Ale jak říkám, pokud se s něma nedohodonete, tak zkuste soudní cestu...ale vzhledem k ceně nového elektroměrovéh o rozvaděče a ceně soudů, bych to asi moc nedoporučoval.

Milan Exler:
Úplný souhlas s panem Večeřem. Kdyby vám, paní Kratochvílová, někdo něco ukradl, tak se taky budete bránit, ne?  ;D

Martin Heinz:
Ve Vašem případě bych moc nevymýšlel a byl bych rád ,že vás jsou ochotni vůbec připojit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana