Jak připevnit DIN lištu, pokud hlavy šroubů brání nasunutí přístrojů?
Rozvodak:
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 12:50
Proč? Odborník přece nenavrhne nebezpečné zařízení. To, že návrh použiju nesprávným způsobem, už jde jen za mnou.
Teda pane, máte můj obdiv.
Nevíte jak namontovat DIN lištu, za to máte jasno jak upgradovat soustruh!
Jestli chcete, prozradíme vám jak rozmíchat sádru a vy nás na oplátku naučíte zapojit rozvaděč :D
To jsem nežral :D
Martin Dušek:
Citace: Martin Kurka 08.04.2021, 13:46
To se velmi mýlíte, původní zapojení bylo bezpečnější. Zde když vám upadne drátek od potenciometru rychlosti, tak splašený měnič nezastavíte.
Kde vidíte v zapojení potenciometr? Měnič slouží pouze k tomu, aby dokázal brzdit motor při zastavení vřetene. Rychlost bude nastavena napevno (50 Hz), v soustruhu je mechanická převodovka. Mimo to bych předpokládal, že měnič má vstupy pro potenciometr ošetřené tak, že pozná upadlý drát.
Takže ty Vámi nafocené žlutozelené svorky a chladič měniče, kostra transformátoru atd. jsou asi připojeny na základní desku telepaticky, že. A výrobce těchto prvků s telepatickým přenosem počítá. Fakt si soutěž o Darwinovu cenu rozmyslete, je to stroj. Zabíjí dvakrát, jednou neodbornou elektrikou a jednou nezkrocenou mechanikou.
Ne, kostra je připojená skrze din lištu v jednom místě prošroubovanou do nosného plechu rozvaděče. Už jsem to psal.
Soustruh SV18 si na rozumnou a korektní modernizaci musi v dnešní době bez problémů vydělat.
prohospodařil místo v rozvaděči i na ovládacím panelu
nevyužil jste možnosti moderních měničů
Mám ho na doma, vydělávat nebude.
Bezpečný stop, bavíme-li se o vstupu měniče STO - Safety Torque Off - motor se vypne a setrvačností dotáčí, jsem nevyužil záměrně. Možná chyba z hlediska bezpečnosti, kterou neumím domyslet, ale přišlo mi lepší při chybě raději zastavit soustruh nuceným bržděním.
Možná jsem prohospodařil místo. V tom případě mi kdyžtak prosím ukažte, kterými komponentami se v případě podobných rozvaděčů dá ušetřit místo.
Brždění je implementované .
Volba rychlosti tlačítky přidat ubrat, orientované zatavení vřetene, JOG natáčení řetena - možná se pletu, ale přijde mi, že to není už o rozvaděči, ale o periferiích, které připojím k měniči, který tuto funkcionalitu podporuje (tlačítka, potenciometr, možná nějaký snímač natočení vřetene - jen hádám, nevím jak to funguje). Je pravda, že to natáčení vřetena by bylo fajn, doteď mě to nenapadlo.
A výsledek?
Milý synu, toto je můj soustruh. Sám jsem jej modernizoval. Je v bezva stavu, jen je trochu svéhlavý.
Chlapi, po vašich reakcích jsem fakt rád, že žiju. Až tady na fóru jsem si to uvědomil. Před 20 lety jsem si totiž zbastlil cirkulárku a dodnes na ni bez úrazu řežu :D
Martin Dušek:
Citace: Rozvodak 08.04.2021, 14:28
Teda pane, máte můj obdiv.
Nevíte jak namontovat DIN lištu, za to máte jasno jak upgradovat soustruh!
Jestli chcete, prozradíme vám jak rozmíchat sádru a vy nás na oplátku naučíte zapojit rozvaděč :D
To jsem nežral :D
No a jak vy namontujete DIN lištu, když se vám pod komponenty na liště nevleze hlava šroubu/nýtu vyšší než 1,8 mm a když není místo DIN lištu chytnout jinde než právě pod těmi komponentami? Pochlubte se.
Rozvodak:
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 15:50
No a jak vy namontujete DIN lištu, když se vám pod komponenty na liště nevleze hlava šroubu/nýtu vyšší než 1,8 mm a když není místo DIN lištu chytnout jinde než právě pod těmi komponentami? Pochlubte se.
Záměrně vám neradím, protože vás nehodlám podporovat ve vašem počínání. Pouze zopakuji jedinou správnou radu, sám se v tom nehrabte. ;)
Martin Dušek:
Citace: Rozvodak 08.04.2021, 16:12
Záměrně vám neradím, protože vás nehodlám podporovat ve vašem počínání. Pouze zopakuji jedinou správnou radu, sám se v tom nehrabte. ;)
Já se v tom asi dál hrabat budu... Takže si to dobře rozmyslete, protože pokud mi neporadíte, tak to udělám blbě a budete mě mít na svědomí :D
Ale dobrá, hádám, že byste tam dal tu vyšší DIN lištu + šrouby s nízkou hlavou. Asi to tak udělám, jestli tu vyšší lištu někde seženu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana