Jak připevnit DIN lištu, pokud hlavy šroubů brání nasunutí přístrojů?
Martin Dušek:
Citace: Pavel Horský 08.04.2021, 12:17
Tak mu to tu pánové pěkně zdarma navrhněte, ať mu pak můžete na Borech dělat v teplákách parťáka ;) (dance)
Proč? Odborník přece nenavrhne nebezpečné zařízení. To, že návrh použiju nesprávným způsobem, už jde jen za mnou.
Pavel Horský:
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 12:50
Proč? Odborník přece nenavrhne nebezpečné zařízení. To, že návrh použiju nesprávným způsobem, už jde jen za mnou.
To se ale šeredně pletete.
Stačí, když zde někdo napadne, že je tu veřejně razeno laickým osobám, jak se hrabat ve vyhrazených tech. zařízeních a je hotovo.
A vše je parádně písemně doložitelné s xichtem a pomalu rodným listem zde registrovaných a osvědčených diskutujících.
Nechte si poradit na Facebookových diskusích. To jsou ty pravé diskuse, kde vám poradí všichni všechno a ještě se u toho pomalu pobijí.
Martin Dušek:
Aha. Nevěděl jsem, že když tu laik předhodí schéma, tak odborník je jednou nohou v kriminálu, když u toho schématu vypíchne, co je blbě. Nechtěl bych být elektrikář....
Martin Kurka:
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 12:06
Přikládám původní schéma stroje. Za mě - nebezpečnější, než to bylo dosud, to nebude.
To se velmi mýlíte, původní zapojení bylo bezpečnější. Zde když vám upadne drátek od potenciometru rychlosti, tak splašený měnič nezastavíte.
Víte co je to zastavení kategorie 1 a kategorie 0? Pokud ne, tak nechte návrh odborníkům. Budete mít i nyní striktně požadovanou ochranu proti samočinnému rozběhu stroje v kategorii 0.
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 12:06
Ukostřovat DIN lišty přes nýty samozřejmě nebudu, pro ten účel dám do lišt šroub někde, kde nebude zavazet.
Takže ty Vámi nafocené žlutozelené svorky a chladič měniče, kostra transformátoru atd. jsou asi připojeny na základní desku telepaticky, že. A výrobce těchto prvků s telepatickým přenosem počítá. Fakt si soutěž o Darwinovu cenu rozmyslete, je to stroj. Zabíjí dvakrát, jednou neodbornou elektrikou a jednou nezkrocenou mechanikou.
Soustruh SV18 si na rozumnou a korektní modernizaci musi v dnešní době bez problémů vydělat. Vy jednak pouhým kopírováním původního schematu jste prohospodařil místo v rozvaděči i na ovládacím panelu, nevyužil jste možnosti moderních měničů jako je bezpečný stop, DC brždění, ovládací logika pomocných zařízení, volba rychlosti tlačítky přidat ubrat, orientované zatavení vřetene, JOG natáčení řetena atd.
A výsledek?
Milý synu, toto je můj soustruh. Sám jsem jej modernizoval. Je v bezva stavu, jen je trochu svéhlavý.
Občas trochu kope, občas se splaší otáčky a vyletí nahoru, někdy to při zapnutí vyrazí i hlavní pojistky v dílně , občas se nedá zastavit. Tady si stoupni a pracuj na něm, modernizoval jsem jej pro Tebe s láskou. P.S. Máš prima pubertu.
Lukáš Rotrekl:
Citace: Martin Dušek 08.04.2021, 13:38
Aha. Nevěděl jsem, že když tu laik předhodí schéma, tak odborník je jednou nohou v kriminálu, když u toho schématu vypíchne, co je blbě. Nechtěl bych být elektrikář....
Trošu OT: Ono je to trošku složitější a ne úplně jednoznačné, ale teoreticky by se takto dal ohnout:
Citace
§ 2950 Občanského zákoníku
Škoda způsobená informací nebo radou
Kdo se hlásí jako příslušník určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu nebo jinak vystupuje jako odborník, nahradí škodu, způsobí-li ji neúplnou nebo nesprávnou informací nebo škodlivou radou danou za odměnu v záležitosti svého vědění nebo dovednosti. Jinak se hradí jen škoda, kterou někdo informací nebo radou způsobil vědomě.
,
protože podle některých výkladů se dá za odměnu požadovat i bonus ve formě viditelnosti a tím "způsobené" reklamy ve veřejně přístupné diskuzi. Je to sice už docela složitá konstrukce, pravděpodobně na ni nikdy v realitě nedojde, ale umím si klidně nějakého vychcánka představit tímto šermovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana