Co si myslíte o účinnosti indukčních vařičů?
Martin Novák:
Indukcni varic nevlastnim, kdyz jsem pred rokem rekonstruoval kuchyn a hledal vhodny varic, odradila mne cena nadobi. Ale v prodejne mi bylo odbornikem vysvetlovano neco o specialnim sendvicovem dnu nadobi urceneho pro indukcni sporaky a zcela odlisneho od sendvicoveho dna treba antikorovych hrncu nebo teflonovych panvi. Nakolik to byla reklamni propaganda nedovedu v teto chvili posoudit. Prave cena nadobi a nutnost vymeny vetsiny stavajiciho (varim vyhradne v nerezu) mne nakonec dovedli ke sklokeramicke varni desce.
Takze pokud jsem byl mystifikovan a siril jsem nepravdivou informaci, hluboce se timto zucastnenym omlouvam.
Alfonss:
K vařiči přistupuji jako laický uživatel. Píši zde postřehy z vlastní praxe. Není pravda že NEMAGNETICKÉ nádobí na vařiči vůbec nejde. Některé jde, ale nic moc a jak které. Není pravda, že na vařiči nejde smaltované nádobí. Může tam být ale problém s účinností v závislosti na použitém nádobí, což jsem si nemohl ověřit a zprostředkovan é info nemám. Mám tušení, že prodejci vařičů nemají přílišný zájem o jejich prodej o čemž mně převědčuje to, že v mnohých prodjnách a nich prý nic neví. Může to být způsobeno tím, že v případě rozšíření této techniky by asi poklesl odbyt odporových sporáků a vařičů.
Alfonss:
Dalším sledováním odběru na elměru jsem zjistil že vařič v provozu ÚPLNĚ na chvíli vypíná a za chviličku zase sám zapne. Ovšem na displeji vařiče to není poznat, protože ukazuje stále třeba stupeň 2. Zdá se, že průkaznější metoda zjištění spotřeby bude sledování celkové měsíční spotřeby domácnosti. Jistě to nebude úplně ono, ale nižší deklarovaná vyšší účinnost vařiče by se měla projevit aspoň částečným poklesem spotřeby. Ale mám tušení že tomu tak nebude. Kdo ví jak je mikroprocesor ve vařiči naprogramovaný . A jak je naprogramovaná kuchařka.
Miloslav Janoušek:
Praktické zkušenosti s indukčními vařiči nemám, ale mám zkušenosti s akcemi v různých hypersupermark etech. A to tak, že ne moc dobré. Technologie indukčního ohřevu se mi líbí, ale cena vařiče je podezřele nízka, když čtyřplotynková indukční varná deska stojí přes 20k. Jestli nebude zakopaný pes tady.
Alfonss:
Kdysi cena souvisela s kvalitou výrobků. Kvalita byla někdy na výrobcích vyznačovaná. Dnes tomu tak není. Obchodní koupí zboží za 1Kč a prodá je za 100Kč a tím automaticky stoupne jeho kvalita. Markantně je to vidět u obuvi. Boty za 3000Kč nebo za 300Kč se zničí za stejnou dobu. Než se dohadovat při reklamaci s prodejci drahých bot, kteří neuznání reklamace zdůvodňují tím, že se v nich chodilo, je lépe koupit desatery boty u Vietnamců. "Kvalita" je např. vidět u ceny Remosek. Dřív za 300Kč a dnes za 3000Kč. :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana