Lze použít polské zásuvky s ochranným kolíkem dole i v Česku?
Jindra:
Citace: Jiří Schwarz 17.02.2022, 21:21
To si ale odporujete sám sobě, není možné dodržet pravidlo aby byly všechny zásuvky v objektu stejně, když už u té konkrétní je každá polovina jinak
Myslel jsem to tak, že všechny dvojzásuvky budou zapojené stejně, tj. spodní zásuvka bude mít fázi vždy vlevo.
Zásuvka je od firmy Ospel. Co se týče vnitřku, přikládám foto - jedná se o zásuvku uprostřed. Přiložil jsem pro srovnání ještě dvojzásuvku Karlik Panelák (vlevo) a ABB 5512G-C02249 (vpravo). Strojek ABB vypadá mnohem robustněji, ty dvě polské zásuvky mi přijdou srovnatelné...
Kvita Ladislav:
Citace: Jindra 18.02.2022, 09:01
jedná se o zásuvku uprostřed
Tak zrovna ta vypadá na pohled jako nejméně důvěryhodná.
Karel Bělohlávek:
Citace: Kamil Novák 17.02.2022, 21:35
Lehce, protože značka CE znamená, že výrobek odpovídá příslušným relevantním směrnicím EU, nikoli normám.
Zásuvky typ Schuko taky mají označení CE a přesto jsou v ČR "out"...
Jen pro doplnění:
Dle prohlášení o shodě zásuvky ABB Classic je tou relevantní směrnicí zřejmě nařízení vlády 481/2012 Sb. (směrnice 2011/65/EU, zkráceně označovaná RoHS), tj. Nařízení vlády o omezení používání některých nebezpečných látek v elektrických a elektronických zařízeních.
Předpokládám, že u ostatních typů to bude obdobné.
Jindra:
Citace: Kvita Ladislav 18.02.2022, 09:19
Tak zrovna ta vypadá na pohled jako nejméně důvěryhodná.
Ano, přiznávám, že z nich takto vypadá nejhůř. Co se ale týče vnějšího provedení, přijde mi z nich jako nejvíc "nedobytná", odolná vůči mechanickému poškození. Ty zbývající dvě zásuvky mají spoj přední a zadní části krabičky "natupo" cca někde uprostřed jejich hloubky, nepůsobí to moc trvanlivě, dost to v tom místě pruží a kroutí se.
Ten Ospel naopak má jednolitou "skořápku" a to plato na fotce do ní zapadá zezadu. Z tohoto pohledu mi přijde nejbezpečnější (např. utržení přední části nadměrným používáním, dítě do ní narazí na odrážedle apod....). V tomhle je to s těmi nástěnnými zásuvkami celkově blbé.
Má se jednat o zásuvky do ložnic a obýváku v paneláku, největší proud z toho asi bude odebírat párkrát do týdne vysavač, nic s větším příkonem tam zapojené nebude.
Jindra:
ale to už je trochu mimo téma...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana