Je v dílně paneláku nutná elektrorevize pro elektroměr?
Michal24:
Mám možnost si pronajmout společný prostor v panelovém domě, kterej by sloužil jako dílna. Od správců mi bylo řečeno, že si musim na svoje náklady pořídit elektroměr aby mi mohli účtovat elektriku podle spotřeby. V tuhle chvíly jsou tam akorát ustřižený vodiče. Je potřeba mít na takto dodělanej elektroměr revizi?
Pavel Horský:
Ano, potřebujete revizi.
1./ zažádáte si u distributora o připojení
2./ ten vám do 30-ti dnů pošle vyjádření
3./ na základě údajů ve vyjádření si necháte zkontrolovat a upravit aby bylo schopno revize
4./ oslovíte revizního technika, který vám místo zkontroluje a vystaví revizní zprávu
5./ zprávu pak doručíte distribuci, která do 14-ti dnů vystaví žádanku na jejímž základě
pak přijede montér distribuce a ten nainstaluje elektroměr
A jak píšete, jedná se o dílnu. Pozor na to. Pokud budete dílnu užívat k podnikání, musíte mít vše legislativně vyladěno.
Doufám, že jsme to napsal dostatečně srozumitelně.
Pravda, mohl jsem to možná napsat po vašem..."kterej", "dodělanej", ale to bych možná ani nezvládl.
Jirka Š. Svejkovský:
Předpokládám, že ten elektroměr má být podružný a bude sloužit pouze k přeúčtování. Pokud pominu určitý problém s legálností (jak píše Pavel), pak je nutnost revize věcí vašeho vztahu s pronajímatelem . Pokud si jí dá do podmínek ve smlouvě, pak jí musíte dodat.
Pavel Horský:
Pokud jde o podružné (orientační) měření, pak samozřejmě neplatí to s distribucí.
Montér dá místo dohromady, aby splňovalo normativní požadavky a RT pak provede revizi a tu předá správci objektu.
Peter Lovacký:
Citace: Michal24 15.03.2021, 01:52
V tuhle chvíly jsou tam akorát ustřižený vodiče.
Ja len dodám, že takto určite nevyzerá prenájom bezpečného priestoru, .. a na bezpečné užívanie ho má pripraviť aj s revíziou práve ten jeho správca..
Ale dneska je také kus "vydieranie" asi celkom normálne,...
Chceš?..tak nám náš bordel zrekonštruuj na vlastné náklady, a ešte nám za to aj zaplať :D
Ale keď už, tak si to dajte do zmluvy jak technické zhodnotenie, a nebudete im platiť nájom možno aj zopár rokov...rozsah rekonštrukcie ale už musí byť na dohode..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana