Může být trafo pro LED kuchyňské linky bez upevnění pouze volně položené?

<< < (4/4)

Ekim:
Hlavně mi šlo o způsob provedení přechodu z CYKY na napáječ.
Škoda, že admin změnil nadpis k tomuto tématu.
Kuchyń objednávám jako komplet a to že elekřinu připojuje neodborník a ještě na první pohled chcbným způsobem mě vedlo k tomu dát sem dotaz.
 (poklona)  všem za odpověďi.

Citace: Jan Franěk  14.03.2021, 13:55

I v tom textu máte jasně napsáno, že to platí pro svítidla  (norm)

Když nevíte, protože není značka nebo vysvětlující návod, prostě to podložte a je klid.

Standardně už mnoho let připravuji těsně nad horní skříňkou vypínanou zásuvku jak zde už také kolegové doporučovali. Již několikrát jste zde mohl najít správné řešení, včetně správného označení pro přístroje možné instalovat do, nebo na hořlavé podklady.

Taková jednoduchá věc se zde přece nemusí řešit týden a  není potřeba kvůli tomu popsat mnoho stránek. Už jste to mohl mít mnohokrát hotové. Stačilo by jen pozvat odborníka. Většinou mám v montážním autě potřebný materiál k tomu, abych to vyřešil do 10 minut a předpokládám že i mnoho dalších kolegů je na tom podobně.

Jan Franěk:
Citace: Ekim  27.03.2021, 17:00

Kuchyń objednávám jako komplet a to že elekřinu připojuje neodborník a ještě na první pohled chcbným způsobem mě vedlo k tomu dát sem dotaz.

A to je přesně to jádro problému. Parta kuchyňářů, ani jeden nemá vyhl.50 a přesto to dělají.

Zkuste jednoduchý trik. Požádejte dodavatele kuchyně o dokumentaci elektro k té kuchyni a o kopii oprávnění k této činnosti s tím, že to potřebujete pro svého RT, který to pro vás má zkontrolovat, kvůli bezpečí rodiny. Pak dejte vědět jestli to začali nějak řešit, nebo dělají mrtvého boruka. Často to pomohlo a buďto dali slevu na práci elektrikáře, nebo sami poslali svého člověka, který to "opravil". Třeba budete také patřit mezi tyto šťastlivce, kteří si vybrali firmu, která se k tomu postavila správně, byť až po tomto malém "nátlaku".

František Šohajda:
Před nedávnem jsem dodělával instalaci v novém RD....
Parta kuchyňářů a montérů skříněk v šatně řekla, že mají nasmlouvaného elektrikáře,
který jim dělá instalaci. Nechtěli po mě, abych jim to dělal, jen chtěli místo napojení a
jištění od něho ukázat!
Měli to jako komplet montáž i pro záruční dobu!! Asi se blýská na lepší časy! (dance)

Peter Lovacký:
Citace: František Šohajda  28.03.2021, 10:35

Parta kuchyňářů a montérů skříněk v šatně řekla, že mají nasmlouvaného elektrikáře,
který jim dělá instalaci. Nechtěli po mě, abych jim to dělal, jen chtěli místo napojení a
jištění od něho ukázat!
Měli to jako komplet montáž i pro záruční dobu!! Asi se blýská na lepší časy! (dance)

Jjjj, a pre serióznu kompletku dodanej služby by bodlo ešte si zazmluvniť aj projektanta s revizákom... :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana