Může být trafo pro LED kuchyňské linky bez upevnění pouze volně položené?
Libor Skýba:
1) CYKY ukončit v zásuvce
2) Pokud montážníci ucvakli zástrčku zdroje, tak jim ho vrátit, ať pošlou nový nepoškozený.
3) Zdroj upevnit na nehořlavou podložku. Starý talíř je určitě lelší než nic, ale ta destička z Cemvinu bude asi ještě o něc lepší řešení.
Václav Třetí:
Citace: Ekim 12.03.2021, 13:28
Původní otázka, respektive název, zněl jinak a sice jak má být provedeno propojení kabelu z volně ležícího trafa na kabel od vypínače.
Za úpravou otázky je moderátor, to neovlivním. Na spojení kabelů jsem vám odpověděl, kolegové přidali řešení se zásuvkou, to je dnes obvyklejší, většina zdrojů je s vidlicí. Pokud ji někdo uštípl, poškodil výrobek a žádejte náhradu. Místo krabice s wago, osaďte krabici lištovou se zásuvkou. Pod zdroj použijte podložku z Cemvinu a přišroubujte ho.
Ekim:
Citace: Ekim 12.03.2021, 13:40
Tyto značky na zdroji nejsou. za info.
Značky pro volně položené, na tom zdroji nejsou. Je tam ale značka
F v trojuhelníku, což jsem dohledal že je, že spotřebič mění elektrickou energii na tepelnou.A že může být na zápalném povrchu.
Jan Franěk:
I v tom textu máte jasně napsáno, že to platí pro svítidla (norm)
Když nevíte, protože není značka nebo vysvětlující návod, prostě to podložte a je klid.
Standardně už mnoho let připravuji těsně nad horní skříňkou vypínanou zásuvku jak zde už také kolegové doporučovali. Již několikrát jste zde mohl najít správné řešení, včetně správného označení pro přístroje možné instalovat do, nebo na hořlavé podklady.
Taková jednoduchá věc se zde přece nemusí řešit týden a není potřeba kvůli tomu popsat mnoho stránek. Už jste to mohl mít mnohokrát hotové. Stačilo by jen pozvat odborníka. Většinou mám v montážním autě potřebný materiál k tomu, abych to vyřešil do 10 minut a předpokládám že i mnoho dalších kolegů je na tom podobně.
Jaroslav Hasala:
S tím připevňováním zdroje bych nebyl tak nekompromisní - záleží na konkrétním typu.
Některé zdroje jsou od výrobce uzpůsobené pro uchycení, jiné ne. A řešit to nějakým násilným způsobem, to asi není správná cesta.
Nehořlavá podložka je asi dobrý bonus, ale nebral bych to jako něco, co "musí být".
Způsob použití určuje výrobce, stejně tak podmínky, za kterých může být výrobek používán.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana