Proč vyžaduje EG.D tři různé identifikátory OM?

(1/3) > >>

Michal Hejsek:
Vyřizuji žádost o technické změny na odběrném místě a nechápu, proč EG.D vyžaduje současně vyplnit EAN, číslo odběrného místa a ještě výrobní číslo elektroměru. Vždyť EAN odběrné místo jednoznačně identifikuje a není možná záměna.
Znamená to pro mě práci navíc - jet na místo opsat č. elektroměru a kontaktovat dodavatele, aby mi poskytl číslo odběrného místa (protože jej z nějakého důvodu neuvádí na faktuře).
Je v tom nějaká, pro mě skrytá logika a vyšší smysl, nebo je to obyčejná byrokracie a buzerace?

Vít Rotrekl:
Ja vzdy vypisu co vim, cislo elektroer, a sem tam EAN kdyz jej mam k dispozici. A vzdycto proslo.

František Šohajda:
Vždy stačilo minimálně jedno ze tří možností.....
Většinou stačí číslo elektroměru... .(I při nahlašování odplombování)

Pozn:
Na fakruře jsou všechny tři identifikátory!

Soukupp:
Hlavní je EAN, ale někdy postačí i číslo elektroměru.

Rozvodak:
Citace: Michal Hejsek  10.03.2021, 17:41

Vyřizuji žádost o technické změny na odběrném místě a nechápu, proč EG.D vyžaduje současně vyplnit EAN, číslo odběrného místa a ještě výrobní číslo elektroměru. Vždyť EAN odběrné místo jednoznačně identifikuje a není možná záměna.
Znamená to pro mě práci navíc - jet na místo opsat č. elektroměru a kontaktovat dodavatele, aby mi poskytl číslo odběrného místa (protože jej z nějakého důvodu neuvádí na faktuře).
Je v tom nějaká, pro mě skrytá logika a vyšší smysl, nebo je to obyčejná byrokracie a buzerace?

Je tak velký problém to opsat ze smlouvy? Nebo si potřebné informace vyžádat u klienta?

Nějak mi uniká podstata vašeho dotazu. ;D

Tady se krom výše uvedeného musí do přihlášky vyplňovat i stavy z elektroměru a nikdo kolem toho neběduje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana