Lze provést blokaci přímotopu bezdrátovou technologií?
Libor Skýba:
Protože mi pořád není jasné, jestli je možno připojit přimotop do zásuvky (spínané pomoci stykače a HDO) nebo musí být nekompromisně zapojen natvrdo do krabice, chtěl bych požádat fundovanější, jestli by sem nemohli poskytnout zdroj informace, který tohle řeší?
V připojovacích podmínkách ČEZ distribuce jsem to nenašel.
O technicky vhodnější řešení se mi nejedná (to bude vždy diskutabilní). Zajímá mne legislativní rámec.
Rozmahel Vladimír:
Pokud je spínaná zásuvka dle tarifu, tam je možno použít i přímotop do zásuvky s vidlicí od výrobce panelu.
Zde ale bývá skryta pastička. Panely bývají ve tř.II. a pokud jsou ukončeny holými vodiči a nemají odpovídající vidlici od výrobce, musí být připojeny napevno - v krabici. Nesmí být instalována vidlice pro tř.I. a vidlice pro tř.II. musí být nerozebirateln á.
Některé panely ve tř.II. mívají třívodičový přívodní kabel. je to L, N a povel. Setkal jsem se s tím, že to montéři zapojili L, N, PE!!
Jan Franěk:
DOmnívám se, že někde v normě ČSN 33 2130, byl článek o tom, že pokud je přímotop využit jako hlavní vytápění objektu, musí být připojen pevně. Ale nejsem si jist tím, že je to i v poslední edici.
Ale nyní nejsem u svého PC, abych to přesněji dohledal.
Jinak bezdrátová řešení mají své bolesti. Zrovna o víkendu jsem řešil bezdrátový termostat (byť mají připraven i kabel, ale prý jsou s ním spokojeni) , kdy díky krátkému výpadku napájení během dne, nedostal kotel povel k topení a oni začali mrznout. Stačilo pouze na termostatu snížit požadovanou teplotu a pak opět zvýšit, aby odešel opakovaně signál o potřebě topit. Jo, prostě jedna ze slabin ;)
Miroš Jan:
Drát je prostě drát. ;)
Rozmahel Vladimír:
Připojení na vidlici bylo zakázáno u akumulaček.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana