Jak probíhá odborná způsobilost k činnostem na el. zařízení u Armády?

(1/4) > >>

Lukáš Krejčíček:

Nevíte jak probíhají zkoušky na revize pro armádu ČR?
Jestli se zkouší a nebo se jen posilá oprávnění a osvědčení a oni vám na základě toho vydají osvědčení k revizím ve vojenském prostoru.

David Hruda:
Žádné zkoušky se nekonají.
Doložíte požadované papíry a na jejich základě vám napíšou, že vám nemůžou vydat osvědčení, ale že můžete vykonávat činnosti v resortu obrany.

Loni jsem potřeboval prodloužit, a když mi přišel dopis, že mi nemohou vydat osvědčení, pětkrát jsem si to přečetl, dvakrát jsem autorovi telefonoval a stejně jsem to nepochopil.
Naštěstí tam mám nějaké kontakty, tak mi to jeden kamarád vysvětlil.  8)

Jirka Š. Svejkovský:
Před několika lety jsem potřeboval oprávnění k montážím a revizím elektro. Nevím, jak je to dneska.

Oprávnění jsem dostal bez problémů na základě zaslaného osvědčení vyhl. 50 s platností 5 let.

Oprávnění bylo omezeno na prostory, ve kterých se nenachází bojová technika.

Jan Bocek:
Je nutné se obrátit na vedoucího inspektora EZ
na Státním odborném technickém dozoru MO
anebo na jeho zástupce v územním rozdělen MO.

Pro Moravu je to v Olomouci.

Mám pořád platné oprávnění vydané MO na základě oprávnění vydaného TIČR.
SOTD MO uznává platné dokumenty vydané TIČR bez přezkoušení.
Pozor ale, vydají vám jen v rozsahu, které máte uvedeno na svém oprávnění.
Před pár léty to probíhalo ještě standardně, možná že vyměnili vedoucího inspektora...
a vše je jinak.
Pokud budou probíhat revize "ve zvláštních prostorách" potřebuje ještě speciální prověrku na spolehlivost, která platí jen na určitou dobu.

David Hruda:
Jak píšu výše, pošlou dopis, že vám Oprávnění nemůžou vydat (psal jsem Osvědčení, nevím proč, ale pokaždé zaměním Oprávnění a Osvědčení).
Údajně došlo k nějaké soudní při, ve které soud rozhodl, že SOTD nemá právo vydávat Osvědčení...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana