Myslíte že lze stavbu jaderné elektrárny financovat crowdfundingem?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr Liskar 06.02.2021, 17:55
Investice s během na dlouhou trať existují a investoři se jich běžně zúčastňují.
To ano, ale určitě to nedělají na výzvu někoho s tralaláčkem v ruce a slepým psem u nohou.
Zdeněk Dančák:
Citace: Petr Liskar 06.02.2021, 17:55
Můžete mě prosím vysvětlit, jak bude ohrožena bezpečnost státu, když technická bezpečnost bude OK?
Přijít o 150-500mldKč nebo si například ořezávání rozpočtů nechat zlikvidovat armádu, energetickou soběstačnost nebo přijít o členství v NATO nebo EU by mělo zničující dopad pro ČR.
Dostavba má stát údajně okolo 160 mld.Kč. Reálně se přiblížíme možná 2-3 násobné ceně, protože se stavba bude protahovat a dodavatel bude mít s časem a proinvestovaný mi prostředky čím dál větší jistotu, že ten projekt už budeme chtít dotáhnout za každou cenu a může nás začít doslova vydírat (finančně, nebo protislužbou zejména prostřednictví m našich některých servilních politiků). Samozřejmě, můžeme projekt kdykoliv ukončit, pokud nebudeme platit sankce, tak přijdeme minimálně o to, co jsme už zaplatili. Přišli bychom také o energetický zdroj se kterým jsme už počítali - energetická bezpečnost bude ohrožena....bu deme muset nakupovat energii (elektřinu nebo plyn) od někoho, kdo nám jí prodá. A aby nám náhodou předražený plyn nezačal prodávat ten samý, kdo nám způsobil zmaření obrovských finančních prostředků. Nedávná zkušenost s nákupem předražených nedostatkových roušek by měla být jasným varováním, jak to může vypadat, když někdo má to co potřebujeme a ví, že je jediný, kdo to může v danou chvíli dodat.
Petr Liskar:
Citace: Zdeněk Dančák 06.02.2021, 20:50
Přijít o 150-500mldKč
[..]
Odpovídáte na něco úplně jiného. Pokládám otázku znovu a prosím tentokrát argumentaci faktem a ne pocitem: Můžete mě prosím vysvětlit, jak bude ohrožena bezpečnost státu, když technická bezpečnost bude OK?
Zdeněk Dančák:
Citace: Petr Liskar 06.02.2021, 21:34
Odpovídáte na něco úplně jiného. Pokládám otázku znovu a prosím tentokrát argumentaci faktem a ne pocitem: Můžete mě prosím vysvětlit, jak bude ohrožena bezpečnost státu, když technická bezpečnost bude OK?
Technická bezpečnost jaderné elektrárny a bezpečnost státu jsou zcela odlišné záležitosti.
Jak se říká, příležitost dělá zloděje, tak taková obrovská a dlouhodobá investice je velká příležitost pro jednání, které poškodí zájmy ČR. A z toho mám obavy, zvlášť když je kolem toho takový spěch. Nepoctiví mohou být na obou stranách. Mám obavy, zda se případné dílo podaří vůbec dostavit a za jakou cenu, co se bude muset komu slíbit (kdyby jen mávání těmi správnýma vlaječkami při spuštění), kolik kolem toho proběhne tajných schůzek lidí z hradu, kteří nemají bezpečnostní prověrky a jaké si budou vyměňovat informace, jak budou poškozovat ČR a naše spojence. A pokud budeme později vázání na palivo ze stejně země, ze které kupujeme už nyní ropu a plyn, tak si koledujeme o velký malér v podobě velké energetické závislosti = ohrožení energetické bezpečnosti.
Mimochodem, když trváte na faktech, tak nikdo přesně neví co bude. Můj původní výrok týkající se bezpečnosti zněl jinak, psal jsem o důležitosti svěřit projekt spolehlivému dodavateli a o obavách, nikoliv o tom co bude. Pokud trváte na otázce tak jak jste ji dvakrát položil, tak bohužel nevím co bude a mé obě odpovědi prosím ignorujte.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana