Z jakého materiálu vyrobit nehořlavou montážní desku?
Peter Lovacký:
Citace: Martin Syr 02.02.2021, 17:02
Za dvířky je v hloubce 25 cm zeď bez omítky.
Tušil som...na tú dieru v stene predpisy pre rozvádzače nenapasujete,.. veľa šťastia, nech vám to dobre funguje, a naozaj to myslím v dobrom..
Martin Syr:
Nehořlavá deska je můj požadavek.
Nějaké předpisy nepotřebuji nepasovávat. Dělám to pro sebe, bezpečné to bude a funkční také. Je to takový datový rozvaděč malého napětí a na nízké napětí bude zásuvka v provedení na stěnu + zdroj.
Revizní dvířka ještě nemám.
Jan Franěk:
No, hergot. Pokud bychom tyto informace měli hned na začátku, mohli jsme si ušetřit dost času.
Osobně se mi to úplně nelíbí. Vysekaná díra ve zdi, pro mne představuje dost prašné prostředí, které nedělá elektronice moc dobře. Pak hloubkka díry 25cm není vůbec malá a bál bych se promrzání, tedy tepelného mostu a díky tomu vlhkosti, nebo plísní.
Ale protože neznám váš dům, tak jen hádám. Nechci vás o mém názoru přesvědčovat, protože to stejně nemá žádnou cenu. Už jste rozhodnut.
Jsem rád že to nemusím řešit a revidovat.
Martin Syr:
Hádáte špatně. Je to vnitřní příčka, tudíž žádné promrzání. Díra není vysekaná, ale je tam přesně vyzděné zdivo a 1/2 s omítkou, na kterou bych dal tu desku. Revizní dvířka jsou v sádrokartonu.
Mám omezený prostor a věšet vedle nějaké nástěnné rozvaděče by nebylo moc hezké a navíc jsou s tím prostorem jiné plány.
Je to řešení tak špatné?
Martin Syr:
V místních stavebninách jsem ještě objevil sádrovláknité desky Fermacell s třídou A2 nebo existuje i ve verzi Firepanel A1, kterou tedy nemají.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana