Z jakého materiálu vyrobit nehořlavou montážní desku?

<< < (3/8) > >>

Michal Čeleda:
Takže plech nevyhovuje, ale uchycení vrutem do uzlovací hmoždinky ano? Tazatel potřebuje montážní desku, ne požární přepážku.

Jiří Schwarz:
Já netvrdím, že plech nevyhovuje, když neznám některé detaily záměru tazatele.
Já se snažím popsat vlastnosti toho materiálu CEMVIN

Jan Bocek:
Citace: Martin Syr  01.02.2021, 14:09

Nedrolí se v závitech, resp. budou v ní držet vruty? Měl jsem nějaký podobný neznámý materiál a na vrut to nebylo vhodné.

Prodávají se i menší rozměry. Chce to vyzkoušet, někdy do 5 mm se závity dělají lépe než do 10 mm. Ale někdy je to i opačně. Osvědčilo se mazání závitníku mazací emulzi. Někdy je vhodnější na velkou desku připevnit subschasi s drobnými komponenty. Do plechu se přece jen ty závity lépe realizuji.
Desky CEMVIT určené do kabelových roštů nejsou vhodné jako montážní desky, jsou trochu měkké.

Dalším řešením je použití sklotextitové desky. Do toho se závity dělají daleko lépe.

Vít Rotrekl:
Citace: Martin Syr  01.02.2021, 14:41

Jedná se asi o 25 děr, takže pokud nebude držet vrut, tak to případně nějaká hmoždinka jistí.

Toto bych neviděl jako poroblém :) Teď jsem nechával dělat montážní desky na míru do rozvaděčů. Je to levnější než +- stejně veliká origo deska od jednoho výrobce.

A když dám tomu člověkovi rozměrový náčrtek s vrtacím plánem, tak mě to udělá přesně jak chci :-)

K tomu CEMVIN, v tom vruty držet nebudou ani náhodou. ten materiál je moc křehký, takže se při utahování díra rozsype. Ale pokud je pod CEMVINem nějaká dřevěná deska, tak CEMVIn předvrtat a vrut zavrtat až do toho dřeva pod ním.

Napadá mě firma Omniplast, mrkněte na jejich web, když jsem řešil nějaké plexisklové tabule, tak byli ochotní poradit, i materiál rozřezat na požadované rozměry. Blbý je jen to že musíte koupit celou tabuli...Napří klad Polyetylenové nebo pylypropylenov é desky by mohly vašim požadavkům vyhovovat.

Petr Petr:
Citace: Pavel Horský  01.02.2021, 14:35

Ne. Plech není nehořlavá podložka. Skvěle přenáší teploty a jeho průpal je velice rychlý.

Pane Horský, vážím si vás jako skvělého praktika, původně jsem ani nechtěl reagovat, ale nemohl jsem si pomoct.
Tuším, jak jste to myslel, ale takhle to rozhodně nejde říct.... pokud budete mluvit o hořlavosti, nebo požární odolnosti, tak ať vezmete jakoukoliv normu (UL, NF, .... )tak se běžné kovy vůbec neřeší z hlediska hořlavosti, možná ještě hliníkové plechy v kombinaci s plasty. Hořlavost je jen část hodnocení "Smoke and fire",  a řeší se vesměs u termoplastů a reaktoplastů, případně kompozitů.
Asi jste myslel na průpal případným obloukem, ale to nemá s hořlavostí nic moc společného.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana