Je bezpečný několikadenní pochod pod vedením 400kV?
Miroslav Minařík:
Citace: OndraŘ 28.01.2021, 16:05
Plánuji několika denní pochod pod dráty vysokého napětí. Vyrážel bych od rozvodny Sokolnice pod 400kV vedením V417 směrem na Otrokovice.
Ušel bych pod ním cca 40km.
Jaký je váš názor na bezpečnost takového podniku.
Jak to vypadá s plánováním? Něco nového?
OndraŘ:
Pánové, díky za velké ohlasy. (poklona) za pasování elektronautem i když se musím přiznat, že si toto označení nejspíš nezasloužím. Tuto cestu jsem plánoval spíš jako fyzickou zkoušku jestli se dá podél drátů dojít opravdu kamkoliv a jak náročná cesta bude. Ta technologická stránka věci mě z počátku, upřímě, ani nenapadla. Sem na fórum jsem napsal čistě z bezpečnostních důvodů.
Nějaký video výstup jsem z cesty měl v plánu spíš jako krátký cestopis. Teď si myslím, že by bylo určitě vhodnější dát mu trochu technologičtěj ší nádech. Například vyzkoušet si experiment s cívkou a nějakou slabou diodou nebo nabíječkou na telefon.
O přípravách a následné cestě vás zde rozhodně budu informovat.
Jiří Schwarz:
Citace: OndraŘ 12.02.2021, 09:08
... Například vyzkoušet si experiment s cívkou a nějakou slabou diodou ...
Každý vodič, kterým protéká proud, vytváří elektromagneti cké pole. U VVN pokud budeme dostatečně daleko, měla by se ta elektromagneti cká pole těch 3 vodičů navzájem "vyrovnat, vynulovat". Pokud budeme k některému vodiči blíže než k ostatním, něco se tam určitě v cívce bude indukovat. Přemýšlím při jaké poruše na VVN by došlo k takovému porušení rovnováhy, aby se tam indukovalo výrazně vyšší napětí, třeba i nebezpečné.
ondra m:
Bezpečný určitě není...hrozí puchýře na nohou,hlad a žízeň..tedy pokud vyrazíte bez přípravy,nespecifikoval jste výbavu.
OndraŘ:
Myslíte si, že by mohlo dojít pod VVN k poškození elektroniky?Např. foťáku, drona, mobilu.
Nemyslím samozřejmě tím, že by mi spadl do bláta. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana