Jak se chytne ClubHouse v elektrotechnice?
Miroslav Minařík:
Byl jsem u mnoha počátků různých sociálních sítí. I když popravdě, některé propluly bez mého povšimnutí (Instagram, Ťikťok, Snapchat ... ). Za nejstarší sociální síť, kterou tedy používám sám, považuji místní fórum. Od roku 1999 má své zaměření a nedělá nic jiného, než jej naplňuje.
Aktuálním šlágrem se nyní stává aplikace ClubHouse. Jde prakticky o audiomístnosti v reálném čase. Zakladatel otevře místnost která má určité téma a ostatní uživatelé se mohou přidat k poslouchání nebo připomínkám. Jakási elektronická verze Hyde Park Corner v Londýně.
V podmínkách je záznam zvuku zakázán. Nelze tedy si cokoliv pustit jindy, než v reálném čase. Z toho důvodu je ClubHouse dostupný pouze z AppStore, nikoliv na Androidu.
Nastuduj například zde nebo zde více. Dejte vědět, co je super a co ti vadí. Na CulbHouse mne najdete jako @minarikmiroslav
Jan Yossarian:
Ono to není pro Android ani pro PC, tak nevím jak se to bude rozšiřovat, ovšem podle toho, co jsem viděl na ajfounu mého syna, pak je to určitě zajímavý. A možná docela návykový. Za tu chvilku jsem slyšel docela přínosné debaty.
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Yossarian 26.01.2021, 12:15
Ono to není pro Android ani pro PC, tak nevím jak se to bude rozšiřovat,
To nemohu posoudit, ale už tak to letí nahoru!
A možná docela návykový. Za tu chvilku jsem slyšel docela přínosné debaty.
Také si myslím. Určitě je to ale lepší, než civět na tv!
M S:
Ono to není pro Android ani pro PC, tak nevím jak se to bude rozšiřovat...
Určite horšie, ako povedzme Discord, ktorý je multiplatformo vý vrátane PC. Používa ho celá herná komunita pre prenos hlasu počas hrania a mnoho ďalších.
Ak by p.Minařík uvažoval (z akéhokoľvek dôvodu) o náhrade spomenutej aplikácie niečím iným, Discord by sa dal odporúčať. Má samozrejme aj podporu moderátorov, na jednom serveri (Elektrika.cz) môžu byť rôzne kanály/miestnosti, kde sa dá diskutovať v hlasovej forme a zároveň v textovej forme, čo je užitočné ak niekto zo zúčastnených napríklad chce priložiť k príbehu fotku rozvádzača a podobne.
Týmto nechcem povedať, že ClubHouse je zlá idea, práve naopak, vyzerá veľmi zaujímavo, hlavne idea speakera ako hlavného moderátora, ktorý diskusiu skôr vedie.
Miroslav Minařík:
Citace: M S 26.01.2021, 20:31
Určite horšie, ako povedzme Discord, ktorý je multiplatformo vý vrátane PC. Používa ho celá herná komunita pre prenos hlasu počas hrania a mnoho ďalších.
My disponujeme Teamspeakem. Aktivně jsme jej používali loni na jaře. Osobně v takové platformě vidím pro odbornou komunitu víc než v ClubHouse. Jen nám chybí někdo, kdo by seděl v režii :-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana