RCBO3 kombinovaný proudový chránič s jističi

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Citace: Otakar Dosbaba  15.01.2021, 12:43

Opakuji jen, že by šlo o rozvodnice pro napájení jednofázových spotřebičů, nikoliv stavebních strojů apod. s elektromotory.

A jak toho dosáhneš, aby ten box nebyl použit i při jiné příležitosti, kde by sólo výpadek jednoho jističe, tedy jedné fáze nevadil?  Klasická zásuvka bude při revizi brána jako zásuvka pro všeobecné použití. Domnívám se, pak i zkusím dohledat, že to bude podobné jako diskuse na téma o sdružených vývodech, tedy zapojení 3x230V zásuvek na kabelu 5x2,5. Možná někde najdu i článek o potřebě jistit všechny fázové vývody současně. Zkusmo jsem prošel několik návodů a všude kde je nějaký nákres, nebo popis předjištění, se počítá s 3f předjištěním a pokud možno souměrným zatížením.

Rozvodak:
Škoda že nevymysleli kombinaci 3f jističe s chráničem.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  14.01.2021, 18:44

Dva zásuvkové a jeden světelný obvod, který by měl být za chráničem jenom jeden.

To by se také hodilo.

Jan Franěk:
Citace: Rozvodak  15.01.2021, 14:43

Škoda že nevymysleli kombinaci 3f jističe s chráničem.

Tak se podívejte trochu lépe

Citace: Jan Franěk  15.01.2021, 07:20

Zásuvku 5P bych chránil normálně kombi-přístrojem ADM416C který je pro podobné aplikace určen.

Citace: Jirka Š. Svejkovský  14.01.2021, 18:44

Dva zásuvkové a jeden světelný obvod, který by měl být za chráničem jenom jeden.

Jo chápu a vzhledem k aktuálně platným předpisům se také domnívám. Nicméně stále nejsem 100% přesvědčen o tom že takový tvrdý požadavek existuje pro vybavení bytu a domu. Prozatím jsem viděl několik aplikací kde použili tyto tři přístroje a tedy měli 3xPCH na světla, s devíti vývody. Nejvíce pohromadě jsem jich viděl 21 v jednom rozvaděči, kde sloužily jak na světla, tak zásuvky.

Rozvodak:
Citace: Jan Franěk  15.01.2021, 17:10

Tak se podívejte trochu lépe

Máte pravdu. .  8)

Peter Lovacký:
Ja by som ale (píšem za seba),  ten prístroj nepoužil na malé EI jak sú garáže či garsónky...v rozsiahlejších už by sa aj dalo,.. tam až tak nemusí vadiť že kvôli zvodu v jednom okruhu vypadnú všetky tri ..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana