Proč stála Evropa před masivním výpadkem elektřiny?
Pavel Ryšavý:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 29.01.2021, 17:32
Nějaká souvislost s kovidrestartem? Nechápu.
Němci odpojují 4 GW tepelných elektráren, a což mne celkem překvapuje včetně Moorburgu (uhelka s nadkritickým cyklem, v provozu 5 nebo 6 let, navržená na rychlou regulaci vlastního výkonu)
Vojtěch Běhunčík:
Citace: Pavel Ryšavý 08.02.2021, 12:10
Němci odpojují 4 GW tepelných elektráren, a což mne celkem překvapuje včetně Moorburgu (uhelka s nadkritickým cyklem, v provozu 5 nebo 6 let, navržená na rychlou regulaci vlastního výkonu)
Ve Švédsku byl na Silvestra 2020 vyřazen blok č. 1 elektrárny Ringhals (910 MWe BWR).
První blok švédské jaderné elektrárny Ringhals definitivně odstaven
Při velkých mrazech na začátku roku 2021 vyzývala švédská vláda občany, aby méně luxovali.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Pavel Ryšavý 08.02.2021, 12:10
Někdy mě napadá, že Němci nejsou blbci. Možná se jim vyplatí víc energii kupovat než vyrábět. Dlouhodobě. Nejenom Němcům.
Vlado Konrád:
Áno . A hlavne že OEZ to neutiahnu a ak zafúka máte problém uregulovať sústavu a spolu s rakušákmi bojujú za odstavenie jadra aj u nás aj u vás a spotreba rastie a rásť bude. Nie každé politické rozhodnutie má dočinenia so zdravým rozumom
Pavel Ryšavý:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 08.02.2021, 18:12
Někdy mě napadá, že Němci nejsou blbci. Možná se jim vyplatí víc energii kupovat než vyrábět.
Sice s tím nesouhlasím, ale to ještě neznamená, že nemáte pravdu.
Přiznám se, že některým krokům v energetice nerozumím, občas mi to připadá že jde o snahu sebrat Zeleným téma pro volby, s výhledem, že polský uhelky a francouzské jaderky to nějak ustojí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana