Jakou náhradu zvolit za motor MEZ Mohelnice 2,2kW 2880 ot typ 4AP90l-2?

<< < (2/4) > >>

Ondřej Dujka:
Dík za tip, našel jsem i jiné trik je v tom filtrovat zboží podle krytí IP.

V samočinném rozběhu po výpadku dodávky nevidím nic špatného, šrotovník je celý zakrytovaný, žádné riziko tam podle mně nehrozí i když se zapomene vypnout.

Hříbek by byl hezký ale 500 kč jim za něho nedám to je naprosto nemravná cena za kus plastu.

Pohledám něco jiného nebo to bude holt bez hříbku.

František Janeček:
Jen taková malá připomínka.Vy u šroťáku jste po celou dobu šrotování?Pokud ne, tak při krátkém výpadku se otevřeným šoupátkem se zaplní obilím celý buben a při opětovném zapnutí, pokud nejste přítomen, pochybuji že se motor s plným šroťákem rozeběhne.I s motorovým spouštěčem vám může stojící motor kouřovým signálem dát najevo svou nelibost.Takže v tom případě ne nebezpečí pro obsluhu ale pro motor. :)

Ondřej Dujka:
Máte pravdu to mě nenapadlo.

Martin Kurka:
Citace: Ondřej Dujka  09.01.2021, 12:18

Hříbek by byl hezký ale 500 kč jim za něho nedám to je naprosto nemravná cena za kus plastu.

On to není jen tak nějaký čínský kus plastu, je vyztužený skelnými vlákny, potřebuje poměrně složitou formu pro zaskakovací labyrint a je zkoušený na mrazuvzdornost, nasákavost, samozhášivost a smrštivost po celou dobu výroby. Měl by spolehlivě vypnout i když jej zarazíte cihlou.
Cena pak není rozhodně nemravná, to je jako byste ocenil mechanické hodinky na kila mosazi a počítač na deka křemíku.

Když komunisté sedlákům kradli jejich stroje, kradli je ve vzorné kvalitě, opečovávané, nerezaté, namazané a natřené. I přes to že za války a po válce nebyly pro civil suroviny, mazadla a náhradní díly.
Nevím jestli selský rozum a cit pro kvalitní věci z té doby ze selského lidu vymizel, nebo jestli se zase bojí, že jim to někdo v budoucnu sebere. Ale když kdysi dávali sedláci do generálky nějaký stroj, tak to dělali s perspektivou, že ho užijí i jejich synové a vnukové a uvedli jej do kvalitního a moderního stavu, aby se o něj pár let nemuseli zbytečně starat.
A protože takto uměli hospodařit a ne jen šetřit tak pomalu, ale jistě bohatli.
Spálený motor pro úsporu za ochrany je takového šetření důkazem.

Ondřej Dujka:
Jasně a to stojí víc jak polovinu ceny spouštěče i s krabicí.

Osobní invektivy si nechte pro sebe, o mně ani o mých předcích nevíte vůbec nic!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana