Budeme si prohlížet veletrhy jen na mobilním telefonu?
Jan Franěk:
Asi očekáváný a logický krok, v této nah....o době. Všichni si připočítají astronomické ztráty. Osobně by mne zajímalo, kolik firem nechalo nakonec "uložené" peníze v tomto veletrhu, po druhém odložení, s tím že to využijí na následný veletrh v roce 2022.
Také se domnívám, že následný veletrh by mohl být zajímavější a možná i více navštěvován, protože lze očekávat že bude trochu "hlad" po dvou letech půstu. Nebo se domníváte, že covid-19, byl posledním hřebíčkem do rakve, v začínajícím soumraku podobných veletrhů, které se nedokázaly pružně přizpůsobit změnám?
Jan Hájek:
Je otázka, zda se v roce 2022 bude vůbec konat nejenom Ampér a pokud ano, tak to může být zároveň derniéra, protože nebude návštěvnost.
Osobně si myslím, že to jak je to teď zůstane. Když to hodně dobře půjde, bude do příštího jara očkován každý, kdo o to bude mít zájem. Pokud by od toho dal stát pracky pryč a nabídl soukromému sektoru to, co za očkování dostávají státem regulované služby, tak by ten termín byl nejspíš letošní léto.
Do budoucna se ten čínskej vir bude ve světové populaci neustále točit, že by se povedlo to očkováním zcela vymýtit, není podle mne pravděpodobné a tak budou probíhat pravidelné očkovací kampaně jako při chřipce.
Do toho, jak to vypadá, bude více léků a postupů, jak to léčit. Zatím to je na každou fázi nemoci něco jiného a tak se zřejmě nevyhneme neustálému testování.
Bude fajn mít takovýto systém, až přijde něco mnohem horšího, než Covid 19.
Svět se změnil, my se změnili a pokud se veletrhy nepřizpůsobí, dopadnou jako kina či tištěné noviny.
Pro mne osobně nastal zlom ve vnímání přínosu výstavy Amper v roce, kdy skončila prezentace Elektrika.cz. studio na ploše a ruch kolem něj bylo tím, co bylo nového a přidaného oproti výstavišti v Letňanech.
Jaromír Táborský:
Myslím, že tím tradice Ampéru skončila. Konání příští rok už bude to, čemu říkáme startup.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana