Je v pořádku zapojení min. 8 zásuvek pomocí CYKY 3x1,5 s jističem 16A?

<< < (8/8)

Jan Bocek:
Předložená revizní zpráva mi hodně připomíná formu používanou v 80. létech,
kdy se RZ psaly ještě na psacím stroji. Ta forma i když není nikde nařízená,
je obvykle obraz revizního technika. Na příklad je uvedeno že EI je provedená
podle ČSN 332000. Taková norma neexistuje, ale je to celý soubor, možná 40 norem.
Technické nedostatky již  byly uvedeny.

Prostě jak již bylo uvedeno, taková revizní zpráva je zcela bezcenným papírem.
Podle evidenčního čísla RT se dá poznat, zdá vůbec v době vydání měl ještě platné
oprávnění. S propadlými osvědčeními jsem se často setkal a to vždy, když mne zcela
překvapila forma a formulace RZ. Několikráte jsem se dokonce zeptal těch "revizních techniků" co je k tomu vedlo vydat takovou nesmyslnou RZ. Odpověď určíte znáte nebo tušíte....a na těch bastlířích i RT se nic nevezměte. Určitě nemáte ani smlouvu ani fakturu

K tématu.
Částečná rekonstrukce byla zbastlená a vy jste chtěl ale i revizní zprávu, tak vám ji elektrikář sehnal. Rekonstrukce nebyla provedena standardně, to již víte.
Ptám se ale, co s tím chcete dělat?
Cesta zde již byla naznačená.
Provést řádně celkovou rekonstrukci firmou, která to umí, jsou reference a bude i záruka.
Firma vám to musí předat s dokumentaci skutečného stavu a s výchozí revizi. To vše je v ceně.

Bašta Roman:
Abychom tazatele trochu uklidnili, kdyby z toho nemohl spát.
Přimo ohrožující stav instalace pravděpodobně nebude. Přirovnal bych to k úpravě automobilu nehomologovaný mi díly, kdy pro servis ze známosti vystaví STK protokol o technické kontrole a při příští kontrole na jiné STK vám vozidlo odstaví z provozu. Jen je veliký rozdíl jestli jsou nehomologované díly použity na přídavný spoiler nebo na brzdách či řízení.

Zdeněk Dančák:
Zda vám udělá někdo jiný v budoucnu kladnou revizi nevím. Nicméně, pokud jsou kabely správně uloženy a spoje správně provedeny + kvalitní zásuvky, pak máte zřejmě mnohem spolehlivější a bezpečnější instalaci, jak obrovská skupina lidí v panelových a RD, kteří mají ještě stále dvouvodičový Al rozvod TN-C...na který kladnou revizi stále mohou dostat, protože se posoudí dle původních požadavků.

Máte ty 3x1,5 uloženy ve zdi pod omítkou? Nebo jsou taženě v podhledu v tepelné izolaci, případně v lištách? Pokud jsou ve zdi, 16A lze použít.

Jinak v kuchyni neuvažujete elektrikou varnou desku, nebo vám elektrikář na ni zapomněl? Aspoň tam když tak táhněte 5x2,5mm2

Jan Franěk:
Citace: Bašta Roman  22.03.2021, 07:56

Abychom tazatele trochu uklidnili, kdyby z toho nemohl spát.
Přimo ohrožující stav instalace pravděpodobně nebude.

Ano, pravděpodobně. Aby byla jistota, je zapotřebí nechat instalaci opravdu zrevidovat a to revizním technikem, který opravdu revizi provede a vystaví revizní zprávu odpovídající skutečnosti a platným předpisům.
Navíc bych hned reklamoval tu původní revizi a požadoval navrácení peněz. Ty pak použil na úhradu revize nové. Bezesporu došlo k podvodu a uvedení v omyl, když zákazník dostal zprávu která neodráží skutečný stav, je provedena dle neplatných norem a výstup nemá žádnou váhu.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana