Proč při přehození fází zlobí systém v PC?

<< < (2/7) > >>

Jiří_Hrubý:
Já ten záměr pochopil, jen mně trochu zarazilo, že někdo udělá nezištně něco navíc, proto jsem ani neměl v úmyslu je hanit.
Sled fází na elměru už totiž neřeší u starých OM ani distributor, právě kvůli digitálním hodinám, kterým je to jedno a stav OM často ani prohození nedovoluje.
Indikátor točivého pole má ještě jednu funkci, jak již z označení plyne. Když dojde při poruše kabelu k tomu, že bude ve všech třech přívodech stejná fáze, bude blikat taky.

Václav Třetí:
V případě stejné fáze na dvou nebo třech fázích tohoto typu elměru bliká označení fází synchronně, tedy všechny značky najednou, v případě špatného pořadí to dělá jinak řečeno kolotoč.

David Hruda:
Citace: Jiří_Hrubý  29.12.2020, 08:23

Sled fází na elměru už totiž neřeší u starých OM ani distributor, právě kvůli digitálním hodinám, kterým je to jedno a stav OM často ani prohození nedovoluje.

Mýlíte se, právě pro snadnou viditelnost nesprávného sledu fází to pracovníci distributora řeší velmi.
Několikrát se mi stalo po výměně ER (příprava na TČ nebo PV),  kdy důsledně dbáme na to, abychom nezměnili sled fází kvůli následným komplikacím majitele objektu, byl po výměně starého elektroměru za nový indikován nesprávný sled a "obvoďák" ihned přepojoval.
Říkal, že to tak nesmí nechat.

Jan Kelbich:
Citace: František Šohajda  28.12.2020, 19:50

Přehození fází má vliv na točení motoru ,jinak nic !

Kdepak, nejen motory. Má to vliv i na jiné věci. Ale jednofázově, a většinou ani trojfázově napájený počítač mezi ně nepatří.

Jan Kelbich:
Jinak jak už bylo psáno, přícina bude stará baterie pro SRAM ("CMOS") paměť setupu. Ono je něco jiného dnešní klasický PC zdroj vypnout z počítače nebo ho vypnout "na tvrdo". Při vypnutí z počítače zůstavají některé obvody počítače stále napájeny, patrně i zmíněná SRAM.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana