Proč při přehození fází zlobí systém v PC?

<< < (5/7) > >>

davidasis:
Žádné viry na počítačích nemám, od toho tam mám antiviry. Každý počítač má svoji zásuvku s přepěťovou ochranou a vypínačem, takto fungují od začátku, prostě klasické správné zapojení.

Prostě se to stalo. kdyby to bylo u jednoho počítače, tak bych opravdu přemýšlel nad tou baterkou na MB, ale když to udělal i notas s funkční baterií, tak je to už divné. Ono je spousta věcí, které jsou nevysvětlené, asi zůstane i tahle. Myslel jsem, že se s tím tady už někdo setkal, ale asi jsem se spletl a jsem první :-D

A jak tady někdo psal, že distributor může přehodit samovolně fáze. To je podle mě totální nesmysl. Pořadí fází je určeno, jak se i tady psalo a pokud by měl distributor měnit fáze, tak musí odběrateli dát předem vědět, aby si mohl zkontrolovat správnou funkčnost 3-fázových spotřebičů ...

Jiří_Hrubý:
Citace: davidasis  29.12.2020, 18:31

A jak tady někdo psal, že distributor může přehodit samovolně fáze. To je podle mě totální nesmysl. Pořadí fází je určeno, jak se i tady psalo a pokud by měl distributor měnit fáze, tak musí odběrateli dát předem vědět, aby si mohl zkontrolovat správnou funkčnost 3-fázových spotřebičů ...

Já ale neříkal sled, já říkal jinou fázi z jiný trafostanice a jiný linky vn. Což je významem pro jednofázový spotřebiče  prakticky to samý.

M S:
Okrem popisaného vidím možný problém v prípade, že napájanie bolo opakovane zapínané a vypínané - podobne ako pri opravách na distribučnej sústave - už som sa stretol s tým, že sa zapli dve fázy na niekoľko sekúnd, následne sa vypli. Dej sa opakoval 5-6x v priebehu niekoľkých minút, posledných 2x už na všetky fázy.

Nestretol som sa s popisovaným stavom (viac PC s podobnou chybou),  no v priemyselnej automatizácii sú problémy po vypadnutí/odstavení a následnej obnove napájania relatívne často riešeným problémom.

Pri testoch napájacích zdrojov pre náročné podmienky som zvykol zdroj zapojiť na stykač s časovačom. Lacné značky umierali jedna za druhou. Podobne katastroficky nezvládajú vypadnutie niekoľkých sinusoviek a sú tak absolútne nevhodné na umiestnenie za UPS.

ACEOF ACES:
Jeden z těch počítačů může mít slabou baterii pro RTC a CMOS, a při zapnutí elektriky se s ním ostatní počítače mohli snažit sesynchronizov at čas.

Vlado Konrád:
 :) :) :) 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana