Proč při přehození fází zlobí systém v PC?
František Šohajda:
Citace: Vít Rotrekl 29.12.2020, 14:51
To je nějaká blbost. Nemyslím si, že by výtahy byly tak blbý, že by jezdily obráceně. Možná nějaký hodně starý s reléovým ovládáním... Ale nejsem výtahář...
To není blbost ale fakt, jak jsem psak půl roku starý.Ještě se mě vedoucí EONu ptal, jak jsem na to přišel??Nevěřil, že to mohou udělat!!
Nebuďte nevěřící, na EONu to mají zaznamenáno!
Výtah je staršíhio typu, stykač -relé....
Jan Kelbich:
To davidasis : Tohle už je trochu "za čárou". Dejte sem detailní popis těch počítačů, hlavně jejich zdrojové části, jinak vám to nebudeme věřit. Vede do těch počítačů jedna, dvě, nebo tři fáze ? Vede do nich střední vodič ? Pokud je to běžné jednofázově napájené PC, tak ta informace o sledu fází se nemá kudy do něj dostat, tak na to ani nemůže reagovat.
A neberou si ty počítače informaci o čase někde ze sítě (LAN) ? To bych čekal, že se při vypnutí změnil čas na serveru, co následně způsobilo chyby času na stanicích.
Jiří_Hrubý:
Citace: davidasis 29.12.2020, 17:00
Ať si myslí každý co chce, já píšu, jak to bylo. Přepojení trvalo cca 1hod, všechny zařízení řádně vypnuté. Prostě to prohožení fází je totálně rozhodilo, možná to bylo na HW úrovni, ale systém to převzal a rozhodil se taky. Mně je jen záhadou, proč se to stalo.
Jako někomu, kdo dělá do PC 20 let, vám je jasné, že mezi MB a sítí je zdroj. Ten na svém vstupu má navíc usměrňovač.
Záhadu bych hledal opravdu jinde, než v použití jiné fáze pro napájení PC.
Že se to přihodilo, to nechci vyvracet, jen příčina bude jiná.
Když dělá distributor provozní manipulace, taky se běžně stane, že najednou máte jinou fázi z jinýho trafa a ani o tom nevíte...
Libor Skýba:
No tak. Neblbněte. Jsme technici. Opravdu mezi pořadím fází a systémovým časem PC nemůže být žádná závislost ;)
Jsou jen dvě vysvětlení:
1) Už vzpomínané špatné baterie na MB.
2) Nějaký virus, který se aktivoval shodou náhod po nastartování PC po odpojení a zapojení napájení.
ACEOF ACES:
Na počítači nastavit čas a datum,
vypnout počítač,
napájecí šňůru počítače vytáhnout ze zásuvky,
hodinu počkat,
napájecí šňůru počítače zasunout do zásuvky,
zapnout počítač.
Jestli se rozhodily hodiny, vyměnit baterii v počítači.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana