Proč při přehození fází zlobí systém v PC?

<< < (3/7) > >>

František Šohajda:
Citace

byl po výměně starého elektroměru za nový indikován nesprávný sled a "obvoďák" ihned přepojoval.

Mě se to stalo řed půl rokem na jedné poliklinice...
EON měnil trafo, pak jej zapnul a pracovní šli domů...Odpoled ne...
Provozní z Polikliniky mě volal, co má dělat, že výtahy jezdí obráceně ? (dance)
Volal jsem EON, no byli z toho v řádném překvapení, myslím si že šlo i o peníze některých pracovníkům EON!! >:(
Naštěstí se nic nestalo, protože většina spotřeby (99,99%) je na 230V.

Jiří_Hrubý:
Citace: David Hruda  29.12.2020, 09:50

Několikrát se mi stalo po výměně ER

Citace: Jiří_Hrubý  29.12.2020, 08:23

Sled fází na elměru už totiž neřeší u starých OM ani distributor, právě kvůli digitálním .

Říkám to proto, že už bylo pár průserů s bezmeznou důvěrou v blikající/neblikající elektroměr a ten největší bylo panické otočení půlky vesnice.
V případě nových OM a rekonstrukcí ER je situace jiná, tam se na pravotočivý směr kouká.
Stávající ER v mnohdy šíleném stavu, včetně HDV, neumožňují víc, než opatrně nasadit na ožvejkaný vodiče nový elektroměr a doufat, že to vydrží do dalšího cejchu a že si snad majitel OM opraví.
Citace: Václav Třetí  29.12.2020, 08:38

V případě stejné fáze na dvou nebo třech fázích tohoto typu elměru bliká označení fází synchronně, tedy všechny značky najednou, v případě špatného pořadí to dělá jinak řečeno kolotoč.

Máte pravdu, netuším, jaký má tazatel elektroměr, ale vím, že jinak se chová ZPA, jinak L&G, jinak Actaris. Jen teď z hlavy nevím, které na chybějící či opačné točivé pole reagují jen blikáním všech tří fází. Tuším, že ty, co mají L1L2L3 vlevo svisle.
Je to dané firmwarem, takže nic není nemožné.

Vít Rotrekl:
Citace: František Šohajda  29.12.2020, 10:59

EON měnil trafo, pak jej zapnul a pracovní šli domů...Odpoled ne...
Provozní z Polikliniky mě volal, co má dělat, že výtahy jezdí obráceně ? (dance)

To je nějaká blbost. Nemyslím si, že by výtahy byly tak blbý, že by jezdily obráceně. Možná nějaký hodně starý s reléovým ovládáním... Ale nejsem výtahář...

Bohumil Kuk:
Citace: Vít Rotrekl  29.12.2020, 14:51

To je nějaká blbost. Nemyslím si, že by výtahy byly tak blbý, že by jezdily obráceně. Možná nějaký hodně starý s reléovým ovládáním... Ale nejsem výtahář...

To musí být hodně starý výtah. Ten už by neměl jezdit. Už přes 20 let je v systemu výtahu kontrola směru fází. Bez toho by výtah měl být vyřazen z provozu, neodpovídá bezpečnostním normám.

davidasis:
František Šohajda: Já jsem tohle taky nikde neviděl, ale prostě se to stalo. Kdyby to bylo u jednoho počítače, tak bych uvažoval nad tou baterií na MB, ale všechny počítače byli řádně vypnuty a pravidelně, když odjíždím na dovolenou, je odpojuji od sítě. Po zapnutí ukazují vždy správný čas, takže baterií na MB to nebude. Kdybych to nezažil, tak asi taky nebudu věřit.

Ať si myslí každý co chce, já píšu, jak to bylo. Přepojení trvalo cca 1hod, všechny zařízení řádně vypnuté. Prostě to prohožení fází je totálně rozhodilo, možná to bylo na HW úrovni, ale systém to převzal a rozhodil se taky. Mně je jen záhadou, proč se to stalo.

Elektroinstala ci máme v pořádku, dům je starý 9 let a nikdy problém nebyl.

Jedině mě napadá možnost, máme digitální elektroměr a u toho přepínač nočního proudu, který díky sazbě máme 20hod denně a nerozlišujeme, jestli na něho jede jen nějaký spotřebič, jede na to celý dům. Jestli se třeba při nahození jističe mu něco nelíbylo  ... Nejsem elektrikář, prostě uvažuji.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana