Existuji nejake "rychlejsi" verze 30mA proudovych chranicu?

(1/7) > >>

Martin Witr:

v RD mam hlavni proudovy chranic Doepke DFS 4 25A 30ma. Kdyz je vetsi vlhko ve sklepe (zavisi na pocasi na sezone) obcas se stane ze mi zasuvky ve sklepe vyhodi pres chranic elektrinu v celem dome. Rad bych k okruhu zasuvek ve sklepe dal proudovy chranic (nebo kombinovany chranicojistic) ktery by vybavil ty zasuvky drive nez mi vypadne hlavni chranic. Existuji nejake "rychlejsi" verze 30mA chranicu (kdyz pominu variantu s pouzitim 10mA chranice)?

Zdeněk Friedrich:
Osazení rozvaděče jedním centrálním chráničem je základním znakem neodborné instalace nebo
šetření nerozumného investora na špatném místě bez ohledu na to, že je to v rozporu s ČSN viz: https://....cz/2019/03/centralni-proudove-chranice/.
Pokud má rozvaděč výrobní štítek, což si dovolím pochybovat, řešte s výrobcem rozvaděče?
Výroba rozvaděče má svá pravidla (bylo již mnohokrát dopodrobna rozebíráno) a laik nesmí do VTZ elektro, natož do rozvaděče zasahovat a dělat v něm neodborné úpravy.
Pokud je "bedna" rozvaděče dostatečně dimenzovaná, určitě to má řešení, ale ne použitím „rychlejšího RCD“ což je technicky blbost.

Martin Witr:
dum je z roku 2007, budme radi ze tam ten hlavni chranic je a ze funguje :)

Otakar Dosbaba:
Můžete sem dát fotku toho odkrytovaného rozvaděče?

Pavel Horský:
Citace: Martin Witr  21.12.2020, 14:55

dum je z roku 2007, budme radi ze tam ten hlavni chranic je a ze funguje :)

No tak vidíte. Ve finále jste vlastně rád, tak co tu řešíte?
Kolega Friedrich vám to napsal zcela stručně a dost výstižně.
Centrální chránič je těžká známka amatérismu zhotovitele elektroinstala ce. Proč? To už víte.
Poruchový zásuvkový okruh dát na samostatný RCD před centrální chránič. Pokud používáte centrální chránič zároveň jako hlavní vypínač, máte smůlu. Já osobně to vidím na překopání rozvaděče a do vlhkých prostorů instalaci zásuvek s vyšším krytí (IP44 musí stačit).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana