Jaké máte zkušenosti s výdrží baterií u přístrojů Metrel?
Mařík Pavel:
Plně se ztotožňuji s Honzou Fraňkem, řešili jsme to po telefonu.
Vlastním MI 3155, který má optoti standartu dvojitou baterii, vydrží opravdu dlouho. Jen je s podivem, že vývojáře v Metrelu nenapadlo napájet třetí ruku z baterie přístroje. Ještě jedna faktická, za dva roky se mi přístroj již 2x kousnul tak, že nešel ani zapnout. Po posledním zmrznutí jsem udělal aktualizaci přístroje a zatím je klid.
Víťo, pokud by jsi potřeboval vyzkoušet tenhle měřák, dej vědět, až pojedeš k nám na západ, popřípadě až zdechne PES, pojedu na Moravu.
Ještě na okraj, kdo děláte spotřebiče, nenechte se zvyklat na Metrel MI 3309 Delta GT. Přístroj je v pohodě, ale měl by umožnit automatizaci protokolu. Hezky vymyšlené, ale není čeština. Taktéž tisk etikety je boj, který se dá zvládnout, ale etiketu si moc neupravíte, výsledek měření na etiketě opět AJ. Podporované tiskárny tisknou jen na etikety s termotiskem, nikoliv TTF. Podpora v ČR mě zklamala, v nejmenované firmě sdělili, že počeštění programu zatím nehrozí, málo prodaných přístrojů. Nabídka počeštění z mé strany byla odmítnuta.
Jan Franěk:
Citace: Mařík Pavel 28.12.2020, 08:06
Plně se ztotožňuji s Honzou Fraňkem, řešili jsme to po telefonu.
Jen doplním. Než jsem se rozhodl ke koupi tohoto přístroje, kontaktoval jsem některé z kolegů, kteří tento přístroj již vlastnili. Pavel Mařík byl tím, s kterým jsem v tomto komunikoval nejvíce a musím potvrdit, že vše co mi o necnostech, ale i kvalitách přístroje povídal, se potvrdilo. Navíc jsem zjistil tu necnost ohledně napájení tipcomandru a Pavel mi ji také následně potvrdil. Se "zamrzáním" přístroje zkušenost nemám, prozatím se to u mne neprojevilo. Možná je to tím, že Pavel má přístroj o cca rok až rok a půl déle a měl starší FW v přístroji. Uvidíme jak se to bude chovat v roce příštím. Pro jistotu zkusím během svátků provést i kontrolu FW a případně provedu aktualizaci také.
Celkově mi z toho vychází, že sdílení zkušeností je velmi důležité, obzvlášť u nákupu těchto přístrojů, které nestojí zrovna pár korun. Tedy Pavlovi i ostatním velký dík za ochotu a svoje postřehy z praxe, co se tohoto revizního přístroje týká. V tomto vidím neocenitelný přínos elektrokomunit y, která zde vznikla.
Citace: Mařík Pavel 28.12.2020, 08:06
........ Podpora v ČR mě zklamala, v nejmenované firmě sdělili, že počeštění programu zatím nehrozí, málo prodaných přístrojů. Nabídka počeštění z mé strany byla odmítnuta.
Znám Pavla a vím jak je šikovný. Jsem přesvědčen o tom, že podpora v ČR se dopustila velké chyby, když si nenechala od Pavla pomoci. Je škoda (spíš chyba) nevyužít podané ruky takových odborníků.
PS: přes tyto necnosti rozhodně koupi nelituji. Jen vidím dost prostoru pro zlepšení produktu. Možná sice větší než bych si představoval, ale stále to považuji za dobrou koupi, tedy slušnou investici.
Jan Franěk:
Jen mne napadlo, zda by redakce nevyužila svých kontaktů a nedala by prostor i technikům od zástupce značky v ČR. Docela rád bych si poslechl i jejich názor na připomínky RT z praxe, co se jejich přístrojů týká.
Miroslav Minařík:
Citace: Jan Franěk 01.01.2021, 21:08
Jen mne napadlo, zda by redakce nevyužila svých kontaktů a nedala by prostor i technikům od zástupce značky v ČR. Docela rád bych si poslechl i jejich názor na připomínky RT z praxe, co se jejich přístrojů týká.
Asi by to nebyl problém kdyby ...
Pokud mám správné informace v Česku nemá Metrel své zastoupení. Pouze distributory. A distributor chce hlavně prodávat. Nikoliv působit edukativně. A pak v případě tohoto tématu by to oprvdu chtělo přímého zastupce značky, který by parametry obhájil za výrobce samotného.
Máte někdo tip na konkrétní jméno fyzické osoby?
Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík 01.01.2021, 21:29
Máte někdo tip na konkrétní jméno fyzické osoby?
Co se týká přístrojů od Metrelu tak na mě zatím udělal nejlepší dojem Ing. Leoš Koupý, zástupce společnosti Illko s.r.o.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana