Jak je to s nízkým tarifem pro objekty pro podnikání?

<< < (2/7) > >>

Pavel Horský:
Je to tak jak píší kolegové.
A vy jste si měl zažádat o dva odběry a ne jeden. Pokud byla žádost na IČO, neexistuje, aby vám ji energetika přijala v uvedené formě, jako předkládáte. Tedy alespoň u ČEZ. I když myslím, že EON by toto měl mít stejné.
Je potřeba energetice předložit dvě žádosti.
- běžná spotřeba + ohřev TUV
- tepelné čerpadlo, kde bude uveden příkon pohonu a příkon bivalentního zdroje (topné patrony v systému TČ)

Pak samozřejmě 2x elektroměr, 2x HDO, 2x napájecí kabel do objektu.
A to vše mělo být tak nějak uvedeno už v PD určené ke stavebnímu řízení v Technické zprávě v oddílu "připojení objektu".
Pokud to PD neobsahuje, pak jste zaplatil za paskvil nehodný koruny.

A doufám, že máte na ordinace zpracovanou prováděcí projektovou dokumentaci. Ordinace nejsou prostory, které by se dělali bez PD. Pozor na to! Zde se již musí vyjadřovat TIČR (samozřejmě podle zařazení do určité skupiny)
https://elektrika.cz/data/clanky/skupiny-zdravotnickych-prostoru-a-pozadavky-k-ochrane-pred-dotykovym-napetim/view

Pavel Tesař:
Pan Horský se  mýlí: >:(
1. elektroměr: běžná spotřeba
2. elektroměr + HDO : ohřev TUV a TČ

Pavel Horský:
Citace: Pavel Tesař  22.12.2020, 19:34

Pan Horský se  mýlí: >:(

To co tvrdíte jsem si myslel do posledního telefonátu s technikem ČEZ Distribuce, který požadoval jednu žádost jen TČ a na druhou běžnou spotřebu + ohřev TUV.
Já jsem si to nevymyslel.
Tak byly také žádosti odeslány a odsouhlaseny.

Pak mi tedy technik lhal a všichni kolem schvalování žádostí jsou blbci?

Ale třeba se opravdu mýlím.
Můžete mi zaslat něco, co vyvrací mé tvrzení a obhajuje vaše?
Rád přiznám, že jsem se mýlil. Nedělá mi to problém. Jsem jen člověk  ;)

Pavel Tesař:
Ano chápu, ale tak to montujeme u PRE.

Pavel Horský:
Citace: Pavel Tesař  22.12.2020, 20:12

Ano chápu, ale tak to montujeme u PRE.

Když to tak montujete, tak přece musíte podle nějakých požadavků energetiky. Máte k tomu nějaký podklad, na jehož základě to tak provádíte?

Znamená to tedy, že když budete mít v objektu pro podnikání např. jen el. bojler, že ten pak zvlášť měříte jednofázovým dvousazbovým elektroměrem?
Mě se to zdá opravdu dost nelogické.
Proto bych byl velice rád, kdybyste mi sem mohl naservírovat nějaký jasný požadavek energetiky.
Můžete i do soukromé zprávy na: horac@podborany.cz

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana