Proč mi zářivka svítí i bez startéru?

<< < (3/4) > >>

Vojtěch Běhunčík:
Sám jsem měl takovou doma v kuchyni - původní Kanlux vydržela průměrně dva měsíce a po třech Kanluxech jsem ji nahradil Osramem.
Nástrčná zářivka 9W

Vojtěch Běhunčík:
Vyfoťte trubici nebo ji rovnou vyměňte - vadné nástrčné zářivky se takhle (blikáním) projevují.

ACEOF ACES:
Citace: Kolejdoucí  15.12.2020, 18:35

Začala mi blikat zářivka, tak jsem jí pochopitelně vyměnil za novou, a po chvilce začala blikat znovu, tak jsem vyndal startér, že koupím zítra nový. Po chvíli jsem zapomněl, že mám vyndaný startér a zářivku zapnul a ejhle ona svítí  ;D No jo, jenže nejenže svítí, ale po chvíli zas bliká. Tak jsem z toho Janek  :o Co je špatně, tlumivka?

Podle mého názoru odešel startér, v krátké trubici může naskočit výboj i bez startéru, ale není stabilní.
Podle výkonu trubice bych koupil vhodný startér a vyměnil ho.

Václav Třetí:
Citace: Vojtěch Běhunčík  17.12.2020, 20:49

Existovaly / existují také zářivky, které mají startér v tělese zdroje (v nástrčné patici) a mimo těleso je jenom tlumivka.

Tzv. jednopaticové trubice.

Pokud tam je klasický starter, tak tam nebude jednopaticová trubice (obsahující starter).

Jediná možnost, proč by to mohlo zlobit je ta, že je použita tato jednopaticová trubice obsahující starter ve svítidle s elektronickým předřadníkem - měničem. Existuje jedno provedení těchto trubic, které má stejnou patici, ale buď je v ní starterová doutnavka s kondenzátorkem a nebo jen kondenzátor. Odlišuje se to pouze typovým označením a neznají to i mnozí odborníci. Při této záměně se pak chová svítidlo obdobně, jak píše tazatel.

Nebo je tazatel vtipálek, který si vymýšlí, mimo jiné má podezřelá jména a mění je. Uvidíme, jestli něco vyfotí a co bude na fotografii.

František Šohajda:
Jen pro doplnění....
Něktré výrobky se zářivkou se vyráběli bez startérů (dříve, když nebyli elektronické).
Nedávno jsem opravoval stolní lampu  s lupou ,  měla kulatou zářivku a na nastartování bylo od výrobce namontováno tlačítko. (dance) :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana