Jakou trojzásuvku v krytí IP44 zvolit pro krabici KEZ-3?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
Jen malé upozornění.

Vysoké IP je jedním z kritérií, tedy není jediným kritériem. Mnoho produktů s vyšším IP nemá UV odolnost a není určeno pro venkovní prostředí. Ze zkušenosti z praxe je dobré když mají tyto přístroje i nějaké IK. Jinak to končí ulámanými klapkami, popraskanými kryty a podobně.

Často potkávám například rozvaděče v IP 44-55, ale olezlé a zkřehlé od slunce tak, že musím doporučit výměnu. Jde o chybu montážní firmy, kdy vybírala jen podle ceny, ne podle parametrů. TO samé občas potkávám i u zásuvek a vypínačů. ČAsto stačí jeden rok a původně čistě bílí vypínač je úplně zežloutlý, nebo jsou na jeho povrchu vidět začínající prasklinky.
DAlší kapitolou jsou anténáři a poskytovatelé internetu, kdy ke svým zařízením venku používají kabely stejné jako uvnitř objektu. Pak postačí výměna antény a izolace kabelů normáně opadá, nebo minimálně silně popraská  a je nutná výměna. Když to pak znamená třeba vrtání a sekání, tak to nějaký hovado namotá na hromosvod a provrtá okenní rám aby to dostal k TV.

Jiří x Svoboda:
Máme velmi dobré zkušenosti také s Murevou https://www.e1.cz/katalog/0000000347-schneider-mureva-styl?filterPanel=closed Plexo 55 mohu také doporučit, i z vlastní zkušenosti

Václav Sokol:
 (poklona)  za odpovědi, nenapadlo mě hledat v krytí IP55.
Když jsem naposledy listoval katalogem Schneideru, byla tam jen řada Cedar.
Na stejné zdi už mám vypínač a zásuvku ABB Tango, tak zkusím vybrat něco podobného.

Pavel Dolejš 33:
Mělo by jít vyřešit i Tangem, v krytu IP44 můžete použít standardní instalační rámečky až do trojnásobného provedení. Pro vodorovnou či svislou instalaci. Jen musíte počkat do LEDNA !!

Vít Rotrekl:
ABB v Tango je ve trojrámečku v IP44?
Obávám se, že ne, neboť těsnící guma je součástí rámečku. a druhá pak okolo strojku.
Nemyslím, si že by to byla ta správná kombinace.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana