Jaký použít výpočet pro návrh jímače?

<< < (5/5)

Peter Lovacký:
Citace: Jan Hájek  14.12.2020, 10:39

Alfa a Omega je valivá koule, ta dává přesnější výsledky. Ochranný úhel je spíš pomocná metoda a zjednodušení.

Citace: Pavel Horský  14.12.2020, 10:56

U návrhu je vždy na prvním místě valivá koule a pak ochranný úhel jen jako takové doověření některých míst.

Nič proti uprednostneniu gule pred uhlom, ten previs pri guli je kus prísnejší, čo je pre vyššiu bezpečnosť len dobre...no napr. keď opriem o 8 poschoďák guľu r-45m, tak jej ochranný priestor okolo paneláku bude myslím o dosť väčší jak pri uhle alfa2...dačo v tom zmysle (keď kus preženiem),  jak keď zbytočne zväčšuje ochranný priestor aktivák

Ale nespomínate chlapi čo sa bežnej nevodivej strechy týka mrežu..
Podľa môjho je na bežný štandardný RD pri LPSIII mreža 15x15 vhodne doplnená tyčou pre komín celkom šikovné riešenie..

Inakšie ku koncu zaujímavá debata, no ja by som zaväzné vyhlášky nemenil za nezáväzné normy, bo jak vraví naša právnička, tam kde prestane fungovať civilné právo, tak ho furt vystrieda to vojenské..so silnejšou zbraňou....

Jan Franěk:
Souhlasím s Honzou Hájkem. Sám jsem o tomto už několikrát psal. Přenést vše do roviny osobní odpovědosti a je to. Tedy plně ručím za vše co udělám. Norma je pouze vodítko které mi říká na jaké úrovni je nastavena minimální akceptovatelná společenská míra rizika. Mohu jít oběma směry s tím, že v jednom případě mne v případě problémů soud donutí k prodání domu a úhradě vzniklé škody, ve druhém případě konstatuje že požadavky na minimální ochranu jsou splněny, či překročeny a tedy jsem bez viny.
Nicméně to povede k tomu že každý elektrikář se pojistí a investor si bude vybírat koho si na svůj objekt pozve, protože i on se může stát "spolupachatele m" na tom díle třeba jen tím že si vybral firmu bez pojištění, garancí, zkušeností a podobně, kvůli úspoře peněz, tudíž nemusí od pojišťovny nic dostat.

To že to takto prozatím úplně nefunguje je jedna věc, ale že by to takto fungovat mohlo a možná i mělo zase věc další.

To že někdo suší kočku v mikrovlnce, nevěnuje se řízení auta protože má aktivní tepomat, nebo se opaří horkou vodou v konvici protože v návodu to není napsané, je vůl a zaslouží si přes držku. V žádném případě náhradu a odškodné. Toto považuji za začátek konce civilizace jak ji známe. Možná i konec civilizace

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek  15.12.2020, 09:46

... je papírově v pořádku. Ale pokud ho zasáhne blesk je velká pravděpodobnos t, že celý shoří.
...

To popisuješ nový dům PČR u nás?  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana