Jaký použít výpočet pro návrh jímače?

<< < (4/5) > >>

Jan Hájek:
Citace: Pavel Horský  14.12.2020, 13:37

Jsem přímo alergický na takové týpky a neustále budu prosazovat zavedení kontrolního orgánu, který by dovedl v našem oboru opětovně nastavit nějaký řád a poctivost.

Jo a dělat v tom orgánu budou lidé stejní jako v ČKAIT, TIČR a SUIP, financovat by se to mohlo zavedením speciálního ročního poplatku pro všechny elektrikáře.

Nemyslím, že řešením současného nefunkčního systému je jeho zkomplikování a byrokratický nárůst.

Nejlepší by bylo zrušit všechny regulace a rovnou říct, že si každý musí ohlídat vše sám a nést za to zodpovědnost.

Pavel Horský:
Citace: Jan Hájek  14.12.2020, 19:15

Jo a dělat v tom orgánu budou lidé stejní jako v ČKAIT, TIČR a SUIP

Pro Boha, jenom to neeeeee!!!! To by bylo jen z bláta do louže.

financovat by se to mohlo zavedením speciálního ročního poplatku pro všechny elektrikáře.

Přesně tak by to šlo.

Nejlepší by bylo zrušit všechny regulace a rovnou říct, že si každý musí ohlídat vše sám a nést za to zodpovědnost.

OK? ale to bysme pak mohli zrušit normy, zákony, vyhlášky...... . ty anarchie přece nepotřebuje.
Nebo kdo by hlídal tu zodpovědnost?

Jan Hájek:
Citace: Pavel Horský  14.12.2020, 19:25

ale to bysme pak mohli zrušit normy, zákony, vyhlášky...... . ty anarchie přece nepotřebuje.
Nebo kdo by hlídal tu zodpovědnost?

Kromě norem, které by vznikaly asi obdobně tak jako nyní nejsou ostatní věci potřeba.

Projektant se zaváže, že navrhne bezpečné řešení, které pojišťovna pojistí.
Montážní firma se zaváže, že to provede tak, že to pojišťovna v případě problému proplatí.
Pojišťovna to pojistí pouze za předpokladu, že se vše bude kontrolovat, tak jak určí.
Pokud se v domu stane něco, čemu šlo zabránit, zaplatí viník újmu v nejkratším možném termínu, pokud by nebyl pojištěn.

Zákazník neobjedná nic od neověřených a pokud ano, tak na vlastní riziko.

Pokud by na domě nebyla nálepka/certifikát akceptovaná od mojí pojišťovny, lezl bych tam na vlastní nebezpečí a škodu po majiteli vymáhal sám.

Projektanti, revizáci, montážní firmy by se dobrovolně sdružovali a určovali si podmínky tak, aby byli pojistitelní.

Stačí nacenit život člověka, tak jak to dělá stát pro sebe, tedy ca 30 MCZK.

Pavel Horský:
 Honzo, při vší úctě k Tvojí osobě s Tebou nemohu souhlasit a mám na celou věc naprosto jiný názor, který mi Ty horko těžko vyvrátíš.
Až to bude v našem oboru tak horké s pojistnými událostmi a problémy s jejich plněním, pak se bude dát o Tvých slovech uvažovat. Zatím však převládají jiné katastrofy, na které se pojišťovny zaměřili a že by elektroinstala ce a blesky nějak výrazně přispívaly do tohoto ranku nešťastných událostí se opravdu zatím říci nedá.
Ano, dělat bubáka na už tak dost vystrašené lidi, to přináší mnohým nemalé peníze. Teď jde jen o to, do jaké míry je obchodník schopný toto ještě skousnout.

Pojišťovny jako argument zatím opravdu neberu.

Jan Hájek:
Citace: Pavel Horský  15.12.2020, 08:39

Pojišťovny jako argument zatím opravdu neberu.

Protože s nimi nespolupracuje š, zrovna s jednou řeším, jak omezit plnění pro případ zásahu bleskem, který může způsobit 100% škodu na zařízení a objektu.

To vše v situaci, kdy zkolaudovaný objekt SÚ s drahým zařízením, naprojektovaný členem ČKAITU, instalovaný firmou s oprávněním, zkontrolovaný RT s platným osvědčením, s vydaným , ,Závazným.. stanoviskem TIČR a pravidelně kontrolovaným inspektory SUIP, je papírově v pořádku. Ale pokud ho zasáhne blesk je velká pravděpodobnos t, že celý shoří.

Pokud bych nežil ve státě, kde ti nejlepší z nás nezvládnou popsat jednou větou co zakazují a povolují, tak bych si myslel, že se jedná o organizované spiknutí a ďábelský plán.

Jsem realista, dožil jsem se poměrně vysokého věku a tak je mi jasné, že s tímto lidským materiálem nic geniálního nevytvoříš. Pokud něco nefunguje se současnými lidmi, nelze spoléhat na to, že někde v záloze je několik tisíc nadšenců ochotných odvést špičkovou práci za nadprůměrnou odměnu a vše se zalije sluncem.

Současná situace je následkem snahy vše do detailu zregulovat a nabídnout lidem 100% jistotu, ať to stojí co to stojí, hlavně aby nemuseli myslet a nést následky.

Vrátil bych se k tomu, jak jsem byl vychovaný já nebo asi i ty: Vem si ten nůž, ale jakmile se řízneš a přijdeš brečet za mnou, tak dostaneš za uši, že to příště neuděláš!

Místo toho se dnes vymýšlí, jak udělat nože tupé, nebo ještě lépe, jak vytvořit svět, kde se nemusí nic řezat. No a pokud se někdo řízne, tak jsou zodpovědní všichni kolem, jen ne ten , ,chudák,,  s nožem.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana