Jaký použít výpočet pro návrh jímače?
slower:
projektant nedělal analýzu, protože řekl, že vedle je objekt vyšší, který chrání tenhle malý objekt a že hromosvod je tam kvůli pojišťění a že je tak jednoduchý, že nebylo třeba dělat žádný výpočet...taky jsem se divil jak to bral lehkovážně
Zdeněk Friedrich:
To není projekt ani na stavebko. Každý projekt už ve stupni DSP (DOS) musí vycházet z výpočtu rizik. Jak asi pan projektant zařadil stavbu do LPS a LPL, pohledem z okna? DPPS musí též obsahovat výpočet dostatečné vzdálenosti s, alespoň pro hřeben a věnec (okap).
Vámi uvedenou malůvku měl investor projektantovi na základě posudku TD hodit na hlavu a nezaplatit ani korunu. Za darmo drahé.
Pavel Horský:
Citace: slower 14.12.2020, 13:30
projektant nedělal analýzu, protože řekl, že vedle je objekt vyšší, který chrání tenhle malý objekt a že hromosvod je tam kvůli pojišťění a že je tak jednoduchý, že nebylo třeba dělat žádný výpočet...taky jsem se divil jak to bral lehkovážně
A za toto ještě nepřišel o osvědčení a razítko?
S prominutím HOVADA by nám neměla fušovat do práce.
Jsem přímo alergický na takové týpky a neustále budu prosazovat zavedení kontrolního orgánu, který by dovedl v našem oboru opětovně nastavit nějaký řád a poctivost.
A kdybych byl členem orgánu, asi by mě za chvíli někdo zabil :D :D :D
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský 14.12.2020, 13:37
... neustále budu prosazovat zavedení kontrolního orgánu, který by dovedl v našem oboru opětovně nastavit nějaký řád a poctivost.
...
Pokud jde o hromosvody, kde začít?
U "blbých" investorů? Ignorantských projektantů? Egoistických montérů, kteří to léta dělají "stejně" a jsou přesvědčeni že to "umí"? Revizáků, kterým je jedno pod co se za prachy podepíšou?
Nebo snad u úředníků stavebních úřadů, kteří přepočítají papíry a když jsou všechny, vydají ten finální a je jim jedno kdo co nalhal?
Pavel Horský:
Citace: Jiří Schwarz 14.12.2020, 18:30
Pokud jde o hromosvody, kde začít?
U "blbých" investorů? Ignorantských projektantů? Egoistických montérů, kteří to léta dělají "stejně" a jsou přesvědčeni že to "umí"? Revizáků, kterým je jedno pod co se za prachy podepíšou?
Nebo snad u úředníků stavebních úřadů, kteří přepočítají papíry a když jsou všechny, vydají ten finální a je jim jedno kdo co nalhal?
Jirko, a právě proto je potřeba nastolit pořádek.
Opakuji se, ale pamatuji se na dobu, kdy jsme stáli před příchodem revizního technika v pozoru a nedovolili jsme něco rozporovat. RT byl vážený pán a stejně tak projektant. Dnes umí montéři větší hovno než my, ale remcavou se kolikrát pasují na Mr. světa.
Chybí jakýkoli respekt k řemeslu a k celému oboru.
A to mi opravdu hodně vadí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana