Proč se lidi zabijou s telefonem ve vaně?
Pavel Horský:
Mě to přijde absurdní asi jako dotaz....."může osobu s citlivým kardiostimulát orem zabít nešťastný pád do prázdné plastové vany?" Ano, může, ale nemusí. Záleží na velikosti el. náboje, který vznikne při tření lidského těla a plastu vany.
A nebo si může zlomit vaz :)
Václav Třetí:
Citace: Zdeněk Friedrich 12.12.2020, 10:37
Dle dřívější ČSN 37 5215 musela být u zásuvky výstražná tabulka. Tabulky se za socíku špatně sháněly... ...se tabulky půjčovaly jen na kolaudaci.
Díky za foto. Tabulky bývaly také v bytových jádrech paneláků, nebo byly nahrazeny na umakartové stěně klasickým obtiskem na vodní bázi, takže se po namočení s nimi dalo manipulovat a nebo se různě zdeformovaly. Hospodyňky je neměly rády a dříve nebo později je slouply.
Matlání matlafonu je nemoc, jak se ukazuje, může mít i smrtelné následky. Nedávno mi jedna dívčina skočila před auto s upřeným zrakem na telefon a svižně píšící zřejmě zprávu kamarádce na facebooku. Ještě že mám postřeh a dobré brzdy, přežila beze škrábnutí, ale dostala vynadáno.
Vojtěch Běhunčík:
Citace: Zdeněk Friedrich 12.12.2020, 10:37
Dle dřívější ČSN 37 5215 musela být u zásuvky výstražná tabulka.
...
Tabulku ve formátu DWG (barevná, černobílá) mám ke stažení na CAD fóru
Tomáš Matoušek:
Nedávno byl článek, že to zabilo Japonce a nebyl ani ve vaně. Lidi psali, že to je kachna, protože 5V přece nikoho nemůže zabít. Asi se shodneme, že 5V tam zkrátka nebylo.
ČOI ročně zakazuje spousta nabíječek: https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/nebezpecne-nabijecka-mobil-uraz-smrt.A190814_145824_mob_tech_jm
Citace: Peter Lovacký 12.12.2020, 10:51
http://hydromasaznavana.sk/eshop/hydromasazne-vane-eago/44-eago-am208s-hydromasazna-vana-150x150x72
230V samozrejme do nijakej vane nepatrí, no myslím, že kebyže otázka stojí o smrti vo vani len od USB, tak tam výrobca neprijateľné riziko nevidí...
Tak ty masážní vany jsou i na 3x400V. Koukal jsem na jednu, která má zabudováno 7 spotřebičů na 230V. Příkon 7kW. Pak rádio na 12V, které se zapojuje zvláštně dalším kabelem. No myslím, že se bez toho obejdu.
USB-C má až 20V/5A, což už je ve vaně docela na hraně. Problém bude zase hlavně když se něco pokazí v nabíječce a dostane se tam 230V nebo z nějakého důvodu nebude DC proud úplně čistý a třeba pulzující. To už nemusí odpojit ani chránič.
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 12.12.2020, 13:02
.... Nedávno mi jedna dívčina skočila před auto s upřeným zrakem na telefon a svižně píšící zřejmě zprávu ....
Řidič nesmí za jízdy....
Chodec může?
U řidiče může opakované porušování pravidel skončit až odebráním řidičského průkazu.
Chodec nemá předepsánu žádnou prokazatelnou znalost pravidel, není "co mu odebrat, zadržet"...
Ono to není jen o možném úrazu elektrickým proudem při nevodném používání elektrického spotřebiče.
Ono je to obecně o fungování mozku a o využití zdravého rozumu
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana