Opravdu jsou k sazbě c46d potřeba dva elektroměry?

<< < (2/3) > >>

David Hruda:
Ano, můžete mít podružné měření, rozúčtovat podle něj odebranou EE a tuto dát do nákladů.
Nevím, jak s DPH, slyšel jsem, že takto se nedá odečíst, ale jistě to nevím, neřešil jsem to.

Hledání odborníků je vždycky oříšek, já obvykle dám na doporučení nějakého dobrého známého.
Případně se můžete poptat zde, pokud upřesníte místo.

Pavel Horský:
Paní Musilová...... .....

1./ porušujete pravidla diskusního fóra (více dotazů v jednom příspěvku) viz Pravidla, která jste určitě nečetla.

2./ Doporučuji si spočítat náklady (vybudování odběrného místa, jednorázová platba za rezervaci příkonu, výše pravidelných měsíčních záloh....). Pak možná zjistíte, že bude hodně dlouho trvat, než se vám vynaložená částka vrátí v oněch odečtech.

František Šohajda:
U těchto otázek měření el. energie pro podnikatele (platí i pro domácnost) je na prvním místě vždy matematika 2 třídy základní školy!
Náklady na vybudování OM a pak cena spotřeby závisí vždy na propočtu sazby! Dnešnímu osvětlení v LED, PC a pod...je dost malá spotřeba versus platby za měření a pod...
Většina lidí chce ihned předělat sazbu, že platí moc, za rok dojdou a řeknou že to mají ještě dražší, jak to měli!! >:(

Václav Třetí:
Hodně velkou roli hraje u "lepších sazeb" položka stálých plateb, která se zvýší a při malém odběru výslednou cenu v přepočtu na 1kWh může docela navýšit.

pegas100:
Ono se dá na to pohlížet i obráceně. Pokud si dám elektroměr do podnikání, ať už jde o jakoukoliv sazbu a sveze se mi v tom i prostor třeba domácnosti, tak nakupuji energii bez DPH a snižuji si tím základ daně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana