Lze revidovat zásuvku 230V pro kotel, při napájení ze staveništního rozvaděče?
Žvak Petr:
Zákazník provádí vnitřní dokončovací práce na stavbě RD a potřeboval by zprovoznit topení.
K připojení plynového kotle potřebuje RZ na samostatnou zásuvku 230V pro kotel.
Nemohu se nikde dočíst, zda je to možné a v případě, že ano tak za jakých podmínek.
Jan Bocek:
Co říká výrobce kotle?
V čem hledáte jako revizní technik s praxi problém?
Proč by nešlo takovou zásuvku revidovat?
Ve vyhledávači najdete na toto téma dostatek informací.
Pavel Horský:
Zde by mohlo jít o prozatímní el. zařízení, které však nelze zřizovat v domácnostech (ČSN 34 1090 ed.2, čl. 4.6. Pokud se tedy už jedná o domácnost a nebo zatím jen o nedokončenou, nezkolaudovano u stavbu.
Pak by šlo o staveniště, kde jsou podmínky řešeny v ČSN 33 2000-7-704 ed.2.
Zásuvku pak zrevidujete jako provizorku a periody revizí pak budou prováděny dle požadavku ČSN 33 1500, tabulky Tab1 každého 0,5 roku.
Alespoň tak bych to viděl já.
David Hruda:
A. Není problém přesné specifikovat, co se eeviduje, kde je začátek a kde je konec revidovaného zsrizeni
B. Chtěl bych vědět, kdo požaduje tu revizi. Párkrát ksemse setkal s podobným požadavkem, který pranenil z toho, že majiteli někdo nakukal nesmysl, že bez jakési "revize" mu neuvedou kotel do provozu. VŽDYCKY se nakonec ukázalo, že je to nesmysl.
Ale pokud si to majitel přeje a je ochoten to zaplatit, tak proč ne...
Pavel Horský:
Davide, sám jsem už dělal X revizí právě na napájecí zásuvku plynového kotle. Plynaři to údajně chtějí a bez toho nemohou zprovoznit kotel. A mě je to vlastně jedno. Zreviduji vše na co si zákazník ukáže prstem a vždy si najdu dle čeho to revidovat lze.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana