Super že ste odpísal Hager...čo sa týka vašich výrobkov IP55 či 44, tak tam vôbec nepochybujem že sú zrobené správne, no kus ma zarazilo, že do vonkajšieho prostredia je minimálna požiadavka na IP44..teda aspoň podľa vášho, jak výrobcu
Tá prvá 4ka je OK, s prachom asi treba rátať aj na stene RD (to som uletel že 2X vonku

), no mám kus problém s tou druhou 4kou..a to hlavne v súvislosti s tým, že sa také krytie priamo viaže na vplyv AD4
Kus vysvetlím, sa ospravedlňujem za rozsah..
U nás máme vo vyhláške 508/2009 zakotvené, že vplyv AD3 je dačo iné jak dážď, v podstate je to technická voda, teda každá okrem dažďa...no a na AD3 a vyššie potom máme povinnosť úradnej skúšky, bo sa jedná o prostredie s vysokou mierou rizika (sk. A tej vyhlášky), no a v takom prostredí sa bývať nesmie (si naozaj neviem predstaviť, že TI bude každých 10 rokov robiť úradnú skúšku na každú zásuvku zvonku RD)
A preto ja pre RD u nás ani nemôžem uviesť pre vonkajšie prostredie vplyv AD3 a ani AD4, ale len vplyv „dážď“, to zas doplnila vyhl. 234/2014...
No a tým pádom mi podľa 5-51 chýba vhodný výber EZ do správne určeného prostredia, čo by mohla splniť zásuvka IP43..no taká sa bohužiaľ nevyrába
Píšete, že jak výrobca máte prípravu na vytečenie kondenzu, takže jeho vznik celkom logicky v istých podmienkach aj podľa normy predpokladáte
Podľa môjho ale kondenz nie je vniknutie vody do EZ, ale zmena skupenstva vody, no a ja si naozaj neviem celkom predstaviť jak sa dá cez jednu 1mm dierku vzadu (1mm je v 60529 aj pre IP44) odvetrať orosený strojček, čo je vlastne kvôli plazivým prúdom zakázané ...
A to ste skúšali, že či tá dierka po vytečení kondenzu zabráni oroseniu strojčeka?..nič proti vašim výrobkom samozrejme nemám, no ja si myslím že keď je vonku silná hmla, tak orosený strojček cez tú jednu dierku nevyschne, a jak mokrý ani potom nebude celkom bezpečný..
Mňa len napadlo, že taká zásuvka v krytí IP43 s poriadnym odvetraním zdola by sa hodila na náš SK trh práve všade tam, kde hrozí kondenz aj pri bežnej montáži cez kábel v omietke (bez trubky)
Ja by som celkom privítal napr. možnosť pribalenia perforovanej pyramídovej vývodky, vlastne správnejšie zátky, ktorá by sa mohla použiť jak záslepka len zo spodu, a v návode by ste mali napísané že jej použitie znižuje IP na 43...dačo v tom zmysle jak píšete, že aktivácia odtoku zníži IP55 na IP 44
Vyhrievanie zásuvky je síce super riešenie...no ja zas až taký idealista nie som..
V podstate mi ide len o to, aby elektrikári mohli kľudne veriť odvetraniu už pri prvom pohľade na zásuvku do vonka, a neriešili problémy s kondenzom rovno vŕtaním do nej zdola... bo čo viem, tak toto sa deje celkom bežne, a ja ich za ten dobrý úmysel zas celkom neviním..